• Een aantal maanden geleden leek de, als je naar het ledenaantal kijkt, bloeiende voetbalvereniging Actief op sterven na dood. Maar na een noodkreet, een bijzondere algemene ledenvergadering en een oproep van Anne Prins van SportDrenthe meldden zich bijna twintig mensen aan om de club te helpen.

    ‘Dat kan op verschillende manieren,’ verduidelijkte Prins. ‘Je kunt op verschillende manieren je vereniging helpen en dat bleek ook wel uit de eerste vergadering met de mensen die zijn opgestaan. Niet iedereen wil direct in een bestuur en dat hoeft ook niet.’ Tijdens deze eerste kennismaking bleek echter wel dat er genoeg hernieuwde enthousiastelingen waren/zijn om straks een nieuw en goed bestuur te vormen. Prins: ‘Eerst een bestuur, daarna gaan we samen met de bestaande en nieuwe vrijwilligers bouwen aan een gezond en vitaal Actief.’
    ‘Het moet echt weer een vereniging worden,’ duidde de oud-voetballer van Actief. ‘Een club waar je bij wilt horen, waar je gewaardeerd wordt en waar het gezellig is. Waar reuring is.’ Volgens Prins gaat het dan niet om welk poppetje wat doet, maar het gaat om de cultuur van een vereniging. Wat wil je als club zijn? Wat wil je uitstralen?’ Daar moet een nieuw bestuur mee aan de slag en dat ziet er dus goed uit,’ aldus de senior verenigingsadviseur van SportDrenthe. De club die op weg is naar het honderdjarige bestaan lijkt dat dus nu ook te gaan halen. ‘Dat is dus mooi om te zien, dat er dus genoeg mensen zijn die Actief naar aan het hart staan en deze prachtige vereniging nooit laten verdwijnen.’ Uit de eerste bijeenkomst kwam tevens naar voren dat de leden niet bang hoeven te zijn dat er volgend seizoen niet wordt gevoetbald in Eelde. Prins: ‘Belangrijk ook om te weten: financieel gezien staat de club er goed voor.’ Toch kan de vereniging nog alle hulp gebruiken en mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich nog steeds aanmelden via Anne Prins van SportDrenthe (aprins@sportdrenthe.nl).