Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 862 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

februari 2018 - VV Actief | Eelde

VV Actief verwelkomt Agrisun als nieuwe sponsor

  • Gepubliceerd in Nieuws

Na de installatie van zonnepanelen op ons sportcomplex hebben wij Agrisun B.V. als nieuwe sponsor mogen begroeten.

Agrisun heeft in 2013 haar tweede vestiging op het bedrijventerrein ‘de Punt’ in Eelde geopend. Het realiseren van zonnestroom systemen begon 10 jaar geleden in de agrarische sector. Inmiddels zijn de zonnepanelen ook voor andere sectoren een stuk aantrekkelijker geworden. Agrisun is tegenwoordig actief in de particuliere, industriële en agrarische markt.

Lees meer...

Duitse overwinning Actief 2 op Ameland

Voordat in juli jl. de competitie-indeling van Actief 2 bekend werd gemaakt, waren de verwachtingen zeer hoog gespannen. Zou het dit jaar wel een uitdagende en aantrekkelijke competitie worden met veel duels in de regio? Helaas kwam men bedrogen uit en zaten er veel teams bij uit Friesland. Oftewel de A7 zou weer een vaste route worden voor de meeste uitwedstrijden. Toch sprong één tegenstander er bovenuit: Geel-Wit. De meesten kennen deze vereniging wel van de (verplichte) familie-uitjes op Ameland, wanneer het eiland weer per fiets aangedaan dient te worden. Maar tegen gevoetbald, dat is een ander verhaal. Echter; eens moet de eerste keer zijn!

En de gedachte bij een aantal Actievelingen dwaalden al snel af: een mini-trainingskamp met zomerse omstandigheden, strandwandelingetje, terras meepakken en tenslotte een wedstrijd tegen de eilanders... Wat een heerlijk vooruitzicht! Kort na de indeling van de competitie, werd ook het programma bekend gemaakt. Actief was weer een illusie armer: Geel-Wit versus Actief stond gepland op 11 februari 2018! De gedachte van zon, zee en terras maakte plaats voor sneeuw, wind en bar…

Met deze korte introductie vertrok Actief afgelopen zaterdag reeds naar dit prachtige Waddeneiland om zich zodoende goed te kunnen acclimatiseren. Met een groep van 20 man! werd het eiland op zeer professionele wijze verkend en werden enkele trekpleisters van het eiland aangedaan. Andere genoten van een heerlijke duik in het zwembad en gingen vroeg op bed. Eerder werd al gerefereerd dat Actief met een grote groep was afgereisd, echter in de praktijk bleken slechts 14 spelers capabel om op het wedstrijdformulier te verschijnen. Hierbij maakten good old Bont en Poelstra zelfs hun opwachting in de basiself. Vanaf de eerste minuut waren de weersomstandigheden zeer bepalend voor de wedstrijd. Een gure wind trok over het kunstgrasveld heen, zo vlogen de vlaggen zelfs van de cornerstokken. Bovendien moesten bij een aantal spelers de ski-wanten uit de kast worden gehaald tegen de ‘barre’ kou. Dat Geel-Wit een niet te onderschatten ploeg was, bleek in de eerdere confrontatie. Hoewel Actief vele kansen om zeep wist te helpen, sloeg het noodlot in de laatste minuten toe en werd de eindstand uiteindelijk 1-1 door een late tegentreffer.

Actief begon de wedstrijd verrassend met 10 man, aangezien Borgemeester was achtergebleven in de kleedkamer. Blijkbaar waren de weersomstandigheden niet bestemd aan onze arts. Hierdoor moest Mulder prompt in de benen en kon hij direct aan zijn warming up beginnen. Blijkbaar had de thuisploeg deze verwarring niet door, want dit het overwicht in spelers werd niet opgemerkt. Na zo’n 10 minuten kwam Mulder er uiteindelijk in en kon Actief eindelijk eerlijk ten strijden trekken. Actief was verplicht om van achteruit te voetballen, want de wind had grip op alle lange ballen. Aan Wijker en Wielenga kon je deze opdracht wel meegeven, moeder natuur kon zelfs deze jarenlange ervaring op de noordelijke voetbalvelden niet doen knakken. Wanneer de bal bij de voorste linie terecht kwam, ontbrak het helaas aan scherpte en kon Actief ook geen aanspraak maken op enige mogelijkheden. Poelstra zag nog wel een krulbal met zijn linkerpoot geblokt worden en Boerma had ook weinig geluk in de afronding wanneer hij in de diepte werd gestuurd. Verder was het aanvallend zeer matig.

De thuisploeg maakte echter dankbaar gebruik van Windkracht 9 en trachtte met afstandsschoten doelman van der Sluis te verschalken. Blijkbaar had de zilte lucht wonderen gedaan bij de ervaren sluitpost, want telkens was hij een sta in de weg voor de Geel-Witten. Voor degene die van een afstand toekeken, konden wel gedacht hebben dat Andreas Köpke weer de handschoenen had aangetrokken. Al stompend en slaand wist hij zijn doel schoon te houden. Toch kon Actief niet onder de druk uitkomen en kwam de rechtsback op tot randje 16, zijn schot werd door de wind getild en hier moest van der Sluis zijn meerdere in erkennen. Toch konden de eilanders het overwicht niet omzetten in meerdere doelpunten, waardoor Actief slechts met een 1-0 achterstand de thee in ging.

 

Na rust moest Actief wel uit een ander vaatje tappen om een redelijk resultaat mee te nemen naar het vaste land. Gelukkig stond de wind nu in de rug en kon men er een stuk sneller uitkomen. Het middenveld met Huls, Mulder en Bierling kwam zodoende ook beter uit de verf en langzamerhand ontstonden er aanvallen die er op leken. Maar de doelman van de thuisploeg werd nog amper getest. Totdat Boerma, die de avond er voor nog had aangekondigd 3 maal te gaan scoren, zijn klasse liet zien. Op een diagonale voorzet vanuit het rechter middenveld, wist hij kundig van een meter of 14 binnen te kopen. Een werelddoelpunt, waarbij zelfs geklapt werd door supporters van Ameland! Echter de grensrechter, die wellicht gehoord had van Boerma zijn aankondiging die avond ervoor, gooide roet in het eten en hees de vlag de lucht in. De warrige scheidsrechter ging nu wel mee het vlagsignaal en keurde het doelpunt ‘onterecht’ af. Vanaf dit moment had Actief echter wel door dat er meer in zat en werd er nog meer op de aanval gespeeld. Ondanks dat er hierdoor meer ruimte achterin ontstond, bleek de defensie zeer stabiel. Zo wisten van Zijl en Wijker de bal gedecideerd te ruimen indien nodig. Op zoek naar doelpunten werd eerst de licht aangeslagen Poelstra vervangen voor de getergde Buchele, die vervolgens rechtsvoor ging spelen. Borgemeester was aan de kant eindelijk gewend aan het barre weer en viel ook nog enkele minuten in. Tenslotte werd pinchhitter Bouwman nog in de spits gegooid om nog het één en ander te forceren. Of het nu lag aan deze frisse krachten of aan andere elementen, Actief kwam steeds dichter in de buurt van een doelpunt. Na een overtreding op Bierling op een meter of 20, legde hij zelf aan voor de gegeven vrije trap. Gezien zijn reputatie als all time topscoorder van Actief 1, moest hij nu het verschil brengen. En zo geschiede; met een schitterende directe vrije trap in de verre hoek versloeg hij de doelman. Een ietwat onterechte 1-1, maar nu stond het in ieder geval quitte ten opzichte van de eerste wedstrijd. Maar het wonder van Ameland was nog niet compleet. In een van de slotsecondes kreeg Mulder de bal in zijn bezit aan de zijkant van het veld. Met een indraaiende voorzet probeerde hij Bouwman te bereiken. Maar nog voordat  hij de bal kon tocheren, wist de linksback de bal weg te koppen. Helaas voor de beste man deed hij dit wel in eigen goal. Hierdoor was de ontlading nog groter en wist Actief op een Duitse manier te winnen op Ameland.

Volgende week speelt Actief de derby thuis tegen Peize om 11.00 uur.

Lees meer...

Bekerwinst voor A1

Zaterdag 27 januari was het weer zover. Eindelijk mochten onze jongens de wei weer in. Na een heel aantal afgelastingen door het slechte weer konden ze laten zien hoe de winterstop uitgepakt heeft en of ze conditioneel nog hun “mannetje” konden staan. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Bedum A2. Deze wedstrijd was ook al eerder uitgesteld in verband met het slechte weer in november van het afgelopen jaar. 

Met een niet geheel volledige selectie wilden we scherp beginnen en de volgende ronde halen. Nu Kun je denken dat moet een makkie zijn tegen een 2e elftal maar we waren gewaarschuwd omdat onze gasten al 3 ronden overleeft hadden en dus een aantal goede concurrenten had uitgeschakeld. 

In de basis starten: op doel; Sander ter Wal, achterhoede; Maarten van Nijf, Rob Boerma, Sydney Gosselaar en Bram Sternsdorff; middenveld Bram Strikwerda, Björn Snijder, Max van der Werf en Leon Buiter, spitsen; Ermin Imelman en Tom smid. Wissels; Henrie Henrie Hermeling, Floris Tol (dam talent) Jannes Boer ( skileraar was even terug) Luuk Wissink 

Omdat ik er zelf niet bij kon zijn wegens een recente operatie en een lange tijd mobiel ben, moet ik het verslag beperkt houden van wat mij ter ore is gekomen.

De eerste helft begonnen we niet scherp genoeg waardoor er meerdere kansen werden verprutst. Het was niet goed en misten te veel kansen. Samengevat, een slechte eerste helft. De tweede helft was samengevat matig, ruim onder ons kunnen. We hebben de wedstrijd gewonnen met 3-0  dat is natuurlijk goed, maar toch, een Italiaan zou zeggen waar maak je je druk om  een prima resultaat. Met 1-0 zijn we ook blij. Het enige wat telt is winst en hoe deze tot stand komt doet niet ter zake. 

De eindstand had wel 10-2 voor ons moeten en kunnen ziin als wij scherper waren geweest, de scheids beter had opgelet of een goede bril had opgezet (we hadden gewoon recht op 2 penalties) de scheids stond op zeker 80 meter afstand. Tja en dan zonder bril is dat lastig. Ook gezegt moet worden dat hun keeper 5 onmogelijke reddingen verrichte. Ook werd onze spits Tom met een Kamikaze actie uit wedstrijd geschopt Zonder consequenties voor onze gasten.

Al met al een slechte wedstrijd maar met een mooi resultaat en een ronde verder in de KNVB beker finale. We zitten bij de laatste 16. En daar zijn we al best een beetje trots op. Er werd 3x gescoord door Ermin, Tom had 2 assist en Max 1 assist.

Groet,

Hessel

Lees meer...

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90