Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 931 niet laden
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden

december 2017 - VV Actief | Eelde

Actief JO13-4 neemt voorschot op het winterkampioenschap!

Zijn de jongens en meiden van JO13-4 afgelopen zaterdag kampioen 2017 geworden?

Er moest gewonnen worden in de laatste wedstrijd met zo’n 5 doelpunten verschil tegen de LTC uit Assen.
Alleen de nummer 2 Oostenburg zou op wedstrijdpunten nog gelijk kunnen komen, terwijl Actief JO13-4 al met 15 doelpunten verschil voor stond op Oostenburg.

Actief stond fris en fruitig aan de aftrap onder leiding van scheidsrechter Stijn Westerhof en hadden er duidelijk veel zin in.
In de begin fase nam Actief direct het initiatief met mooi combinatie voetbal en met veel drive naar voren.
Het eerste kwartier was zo wervelend dat het team al met 4-0 voor stond en prikten er voor de rust nog 2 erbij.

De doelstelling was gehaald, maar om op zeker te spelen konden we nog wel wat extra doelpunten gebruiken.
Na de rust kon het team niet meer vol gas blijven geven met de turbo erop, maar was Actief nog wel in staat zonder ook maar iets weg te geven er nog 3 bij te scoren.
Eindstand 9-0, hulde voor deze jongens en meiden en die beker(s) waren dan ook meer dan verdiend! Actief JO13-4 heeft in deze competitie niet een keer verloren.

Er zijn nog 2 inhaalwedstijden te gaan voor Oostenburg die ze alle twee moeten winnen. Daarin moeten ze nu een doelpuntenverschil goed maken van 24 tegen niet de minste tegenstanders.
Dat lijkt ons schier onmogelijk, maar toch zijn de wonderen de wereld niet uit. In dat geval moet er maar een rectificatie geplaats worden..

De competitie is nu klaar voor het team, maar Actief JO13-4 speelt as zaterdag nog een laatste wedstijd in de beker, omdat de jongens en meiden daar ook nog een ronde verder zijn gekomen.

JO13-4 bestaat uit:
Keeper Luuk de Wit, Tristan Heinkens, Ingeborg Kuijt, Jurgen Braam, Milan Pasveer, Marieke Annema, Ylona van der Ven, Pieter Stoutjesdijk, Matthijs en Ralf Tol, David Kodde, Twan Lieben, Arvid Annyas en Thijs Habing.

Een trotse Staf, Coach en trainer Jan Lieben, Peter Annema, Lennard Stoutjesdijk, Bob de Wit en trainer Julius van Hilst

 

 

Lees meer...

A1 Actief knappe thuis overwinning.

A1 Actief – A1 Zuidhorn, aanvang 14:15 uur Sportpark Actief te Eelde.

Een leuk affiche op voorhand in ons dorp.  En zo was het ook. Veel doelpunten en winst voor onze boys. Het was enkel heel erg koud. Maar daar konden we ons op kleden en de toeschouwer ook. En zoals bij iedere wedstrijd waren onze trouwe toeschouwers er nu ook weer.

In de eerste fase waren we te slap begonnen. De gemaakte afspraken werden niet nagekomen en dat resulteerde in weinig kansen en lieten ons het kaas van het brood eten. In de 13e minuut werd er slap gedekt in de achterhoede. Hierdoor kwamen onze gasten met 2 man vrij voor onze keeper Luuk. Hij was kansloos en de 0-1 was een feit.
Vlak erna een slappe terug speelbal van ons middenveld. Hierdoor kon de spits van Zuidhorn de bal onderscheppen als deze alerter was dan Luuk. Gelukkig voor ons deed Luuk waarvoor hij onder de lat staat. Hij kwam zeer snel uit zijn goal en kon de bal weg schoppen alvorens hun spits er bij kon om de 0-2 op het scorebord te zetten.
In de 26ste minuut kwamen we eindelijk los. We moesten even op stoom komen en dat met die kou. Het was rond het vriespunt. Ward, onze spits zette druk als nooit te voren en veroverde de bal. Hij was niet egoïstisch en zette Ermin vrij voor de keep van Zuidhorn. Hier wist Ermin wel raad mee en schoot de bal buiten bereik van de keep in de rechterhoek. We hadden de stand simpel weer gelijk getrokken. Dit gaf vertrouwen.
Voor rust, in de 43ste minuut was er een mooi samenspel en druk op de bal. We veroveren de bal en Max onze middenvelder kon uithalen. De bal ging maar net, rechts naast het doel. Op dat tijdstip scoren zo net voor rust zou een mooie opsteker zijn geweest en een beloning voor ons spel. Maar helaas het liep anders, zelfs helemaal anders. In de laatste minuut van der 1ste  helft was er een misverstand tussen de verdediging en onze keep. Hierdoor kon de spits van Zuidhorn met een simpel lobje de 1-2 scoren. We stonden weer op achterstand en daar hadden we geen rekening mee gehouden.
De laatste 20 minuten van de eerste helft kwam Zuidhorn er niet meer aan te pas. En als je dan toch weer op achterstand komt is dat even lastig.

In rust zijn er stevige woorden gesproken over ons slechte spel en inzet. Dit moest anders. Er moest meer emotie en bezieling komen. Volgens planning werden Max en Maarten in de rust gewisseld door Henry en Jannes.
Om 15:20 had de scheids zijn opgewarmde fluit weer in zijn mond genomen en blies voor de volgende drie kwartier.
Een mooie actie van Henry, die rechtsback stond. Hij  passeerde 3 man en kon er nog een mooi schot op doel uitpersen. Jammer voor Henry en ons team werd zijn inzet gepareerd door de keeper van de gasten. In de 60ste minuut werd Sydney gewisseld voor Floris.
Een strakke crosspass van Ermin op Ward zorgde ervoor dat Ward een hard schot op het doel van Zuidhorn kon lossen. De Keeper van Zuidhorn kon er nog net met de vingertoppen bij en zorgde ervoor dat de bal op de lat knalde. Dit had de aansluitingstreffer moeten zijn maar weer hadden we pech. Er volgde een kopbal van Henry die maar net naast ging door een hoekschop.
In de 65ste minuut een aanval van ons middenveld. Björn gaf een pass op Ward, die passeerde zijn man net of deze er niet stond en gaf een pass op Tom, deze schoot de 2-2 er in. We waren weer bij en waren gebrand deze lijn door te zetten.
De uitstekend spelende Björn werd gewisseld door Bram Strikwerda. Bram Str (om geen verwarring te krijgen met Bram Sternsdorff) kon zijn eerste minuten maken na een zeer lange blessure. Het waren de eerste speelminuten voor hem dit seizoen. Best wel spannend na al die ellende en trainingsarbeid. Hoe zou het gaan? Zou zijn hamstring het houden? Bram had een prima rentree waarin hij ca. 20 minuten kon laten zien dat hij het nog niet verleerd was.
in de 68ste minuut nam na Bram een vrije trap en legde de bal bij de 2e paal. Deze werd bij achterlijn door Tom terug gelegd op de inkomende Jannes. Yes, de verdiende voorsprong 3-2 was een feit. Nog geen minuut later schoten onze gasten bijna de gelijkmaker. Gelukkig werd door de bal door de goed oplettende Luuk met zijn vingertoppen op de lat gewerkt. Door Luuk zijn actie werd een 100% doelpunt en de gelijkmaker voorkomen. 10 minuten voor tijd werd Leon gewisseld door Scott. Deze kreeg helaas niet veel tijd meer maar zorgde er met veel inzet en ijver voor dat onze gasten opgejaagd werden en geen kansen meer kregen. De eindstand stond al ruim 20 minuten op het scorebord en zou ook niet meer wijzigen. De scheids floot deze bar koude wedstrijd af en feliciteerde ons met de overwinning. Onze trouwe grensrechter Stein, die weer voortreffelijk de vlag twee keer drie kwartier hanteerde wil ik weer bedanken. Je moet het maar doen hé, iedere keer weer klaar staan. Weer of geen weer. Petje af, topper.

De grensrechter van Zuidhorn sprak me nog even aan over het commentaar wat hij moest aanhoren van de supporters die achter hem stonden deze wedstrijd. Ik denk dat deze goedbedoelde man zijn bril niet op had of zijn dag niet had want hij zat er veelvuldig naast. Wat daarbij opviel was dat het enkel in het voordeel van zijn eigen elftal, Zuidhorn betrof. Maar goed snel vergeten. Later zal enkel de herinnering aan de overwinning er zijn. We staan nu derde op de ranglijst. Als we de gestaakte wedstrijd van Helpman met een 3-1 voorsprong, met nog 18 minuten te spelen mee tellen, staan we op een gedeelde 2e plaats. Maar laten we maar niet te vroeg juichen. Dinsdag 12 december as. om 19:30 uur op het sportpark Esserberg in Haren maken we de resterende 18 minuten vol. Zou mooi zijn als er ouders mee zouden willen als supporter maar ook als chauffeur voor deze ingelaste wedstrijd.

Komende zaterdag 9 december 2017 spelen we de uitwedstrijd in Peize. Aanvang 13:45 uur Hereweg 1B Peize. Ik hoop u daar te zien.

Groet,

Hessel

Lees meer...

Pakt JO13-4 as zaterdag het kampioenschap?

Afgelopen dinsdagavond hebben we een fantastische voetbalavond gehad in Veenhuizen voor een inhaal wedstrijd. Wat een passie en drive hadden onze spelers om er minimaal een gelijkspel uit te slepen tegen de nummer 3 Gomos was namelijk ook zeer gebrand op een overwinning en hield ons redelijk lang op de 0-0.

Thijs wist toch als eerste te scoren in zijn kenmerkende stijl tussen de verdediging door. Gomos gaf niet op en scoorde de 1-1 en ook in de 2e helft de 2-1

Met nog zo’n tien minuten op de klok moesten we op zoek naar de gelijkmaker en hier kwam heel wat wilskracht vrij bij onze ploeg.

Zelfs met risico van een 3-1 begonnen we steeds meer naar voren te voetballen.

De opluchting was dan ook groot toen Ingeborg een prachtig doelpunt scoorde met een heerlijk wreefschot, BAM.

Afgelopen zaterdag stonden we bibberend van de kou op het speelveld van Achilles, het was niet onze beste wedstijd maar zeker wel de koudste!

Ook zo’n wedstijd moet je dan zien te winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap! Eindstand 1-4 met doelpunten van  Ralf (2x) Twan en Thijs.

De wedstijd verliep bij vlagen wat rommelig maar had waarschijnlijk ook wel met de omstandigheden te maken.

De Rappende RijmPiet kwam ook nog even langs in de kleedkamer ;-)

5 Milan, Rechtsachter

Onze nr. 5 is soms een beetje een oudwijf maar wel eentje die elke tegenstander aan kan. Milan, jij kan er wel wat van en passeert met gemak iedere doelman!

2 Tristan, Linksachter

Onze nr. 2 gaat in de verdediging altijd goed mee. Tristan, voetbalman, jij bent de vlam in de pan!

3 Ingeborg, Linksachter

Onze nr. 3 neemt geregeld de tegenstander over de knie. Ingeborg, met jou erbij is het behalen van de 3 punten nooit een zorg.

10 David, Rechtsachter

Met onze nr. 10 is de spits van de tegenstander niet meer in de buurt van onze goal te zien. David, jij bent een verdediger met pit!

1 Luuk, Keeper

Onze nr. 1 blijft in elke modderpoel op de been. Met "terugkomen jongens, allemaal een mannetje" lijk jij soms een pieper, maar Luuk je bent in deze competitie wel de minst gepasseerde keeper.

6 Marieke, Midachter

Onze nr. 6. Yes! Energieke Marieke jij bent als speler een hele fanatieke!

4 Jurgen, Midmid

Onze nr. 4 maakt soms wat te veel plezier maar houdt de wedstrijd altijd in de greep ondanks dat Jurgen de tegenstander ook wel eens kan wurgen.

9 Matthijs, Rechtsmid

Van onze nr. 9 wordt iedere tegenstander verlegen. Met de virtuoze balbehandeling van Matthijs brengt hij elke verdediger van de wijs.

12 Arvid, Midmid

En dan onze nr. 12 die speelt zeer geraffineerd en ... Arvid jij gaat altijd voor balbezit.

11 Twan, Linksmid

Zeg nou zelf, wat moeten wij zonder onze nr. 11. Zoals jij speelt Twan, daar raakt elke supporter van in de ban.

15 Ralf, Rechtsvoor

Heb je die goal gezien? Dat was er 1 van de nr. 15!

Een voetballer ingesmeerd met toverzalf, nee hoor, het is gewoon onze Ralf

8 Pieter, Midvoor

Wat een pracht, het is onze nr. 8!

Sodemieter, gelijk na het eerste fluitsignaal van de arbiter, vliegt er iets laag over het veld,verhip het is Pieter.

7 Ylona, Linksvoor

Daar is onze nr. 7 en gelijk begint het hele stadion te beven.

Jij maakt de ene na de andere verbluffende actie Ylona, het is wel duidelijk, over een tijdje speel jij in Barcelona!

14 Thijs, Midvoor

Voor elke verdediging is D5 afzien, helemaal tegen onze befaamde nr. 14.

Soms lijkt hij niet goed wijs maar met dit groot aantal goals wint D5 door toedoen van Thijs, geheid de 1e prijs!

Nu op naar as zaterdag, bij winst is het kampioenschap binnen handbereik.

Zonder ook maar 1 wedstijd verloren te hebben, zullen we hier ook weer vol aan de bak moeten om wat extra doelpunten te scoren.

Wie komen er ons allemaal aanmoedigen?

Groet van een trotse Staf, Jan Lieben.

Lees meer...

A1 Actief uit met winst tegen Wildervank

Zaterdag 25 november moesten we uit spelen tegen Wildervank. De wedstijd begon om 15:05 uur. Door deze pot te winnen konden we afstand nemen van een directie tegenstander.
De eerste 10 minuten waren erg rommelig en creëerden we weinig tot geen kansen. Dit gold ook voor Wildervank. Deze fase van de wedstrijd kan dan ook afgedaan worden als aftastend en onrustig.
Wij zetten meer druk en onze beide backs, Bram en Maarten stonden hoog om zo de aanval extra impulsen te kunnen geven. Helaas leidde dit nog niet tot enorme kansen maar is wel een extra wapen doordat onze back lekker snel zijn. Het dwingt de tegenstander om meer in te zakken.
Door een ongelukkig moment in de 15e minuut blesseerde Rob zich zodanig dat hij al vroeg in de wedstrijd gewisseld moest worden met een knie blessure. Sydney was zijn vervanger. Rob kwam in een sprongduel ongelukkig terecht waarbij hij zijn knie blesseerde en had gelijk erg veel pijn.
De organisatie stond nog niet geheel goed en de indraaiende corner van Wildervank  werd simpel ingekopt. De 1-0 achterstand stond op het scorebord.
Wildervank was fysiek sterker dan ons en wij waren te lief voor onze gasten. We wisten dat we aan de bak moesten om deze wedstrijd te winnen.
Wij kregen onze eerste Corner in de 31e minuut. Deze werd ingeschoten door ons maar gered door de keeper van Wildervank.
Even daarna een voorzet van Tom terug gelegd op Björn die uithaalde op doel. Helaas stond hun keeper de gelijkmaker in de weg. Een overtreding op doorzetten van Björn op het middenveld leverde een vrije trap op voor ons. Deze vrije trap werd genomen door Leon maar leverde helaas niets op.
Aanval van Wildervank één op één tegenover onze keep Luuk werd voortijdig verstoord door Sydney. Deze redde fantastisch en met een uithaal kwam de bal bij Björn op het middenveld. Die gaf een strakke crosspass  op Ward die op zijn beurt hier wel raad mee wist en scoorde de verdiende gelijkmaker. Dit gebeurde  allemaal in de 31e minuut.
Al in de volgende minuut scoorde Ward zijn 2e doelpunt, door een mooie actie om zijn tegenstander heen stond de 2-1 voorsprong op het bord. Ward werd bij dit doelpunt in stelling gebracht door een mooie pass van Tom.
Nog geen 2 minuten later was het alweer de losgekomen Ward die voor het doel kwam aan de rechterkant. Helaas lukte zijn actie deze keer niet. Wij waren weer volledig in controle en waren heer en meester op het veld. Maar zoals zo vaak als je dit soort dingen voelt of uitspreekt komt de ellende. De tegenstander zit immers ook niet stil. Wat bleek !
In de 45e minuut vanuit het niets kreeg onze tegenstander een corner.  Luuk liet zich te makkelijk wegzetten en hierdoor werd de 2-2 ingekopt tegen alle verhoudingen in.

De scheids floot vlak erna voor de rust. Zoals vooraf afgesproken met Sander mocht hij zijn kunsten onder de lat laten zien in de 2e helft. Sander die veelal reserve staat, altijd aanwezig is en positief, werd hiermee beloond voor zijn inzet en houding.

De 2e helft begon zoals zo vaak iets later. Om 16:05 had de scheids  zijn fluit weer in de mond en kregen de spelers van hem het sein weer los te gaan.
Al gauw was er weer een grove overtreding van Wildervank op Maarten onze rechtsback. Zijn directe tegenstander de nummer 4, kreeg hiervoor zijn 2e gele kaart en kon dus met rood vertrekken. De scheids had dit schijnbaar niet gelijk door en moest door ons even bij de les gehouden worden. Dit tot tegenzin van de supporters van Wildervank. We hebben al eerder tegen een man minder gespeeld en dat bleek niet altijd even makkelijk te zijn.
In de 56e minuut had Bram een rush van achteruit en nam de bal in een keer op de pantoffel van een meter of 25. Tot ieders verrassing vloog de bal  in de kruising. Het was een super mooie goal en zijn eerste dit seizoen en wat belangrijker was we stonden voor met 3-2.
Door slap verdedigen In de 57e minuut kon Wildervank veel te gemakkelijk een voorzet geven op hun spits, deze kon vrij inkoppen zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg werd gelegd. We waren weer terug bij af, speelden in deze fase zonder overtuiging, zelfs met een man meer kon Wildervank het ons moeilijk maken.
Een overtreding op Bram op 20 meter van het doel leverde een vrije trap op voor ons. Deze werd genomen door Leon, helaas kon de keeper de bal uit de lucht pakken alvorens wij deze achter hem konden koppen.
De Scheids floot een vreemde wedstrijd, althans wij begrepen hem menigmaal niet. Hierdoor liepen de gemoederen aan de kant van Wildervank behoorlijk op. Er werden grote woorden tegen ons uitgekraamd. De stand was nog steeds 3-3 terwijl wij al geruime tijd met 1 man meer voetbalden.
Maarten werd gewisseld in de 67e minuut door Henri als rechtsback. Henry is in staat om fysiek iets extra’s te bieden als de wedstrijd erom vraagt. Daarnaast loop hij op de training voorop sterk als hij is.

Vlak na de wissel een aanval van Wildervank waarbij deze met 2 man vrij voor Sander kwamen. Sander die zich wilde laten zien, kwam prima uit en zorgde daarmee dat onze gasten de bal naast schoten.
Wij kregen ook zeker kansen, een mooie actie van Ermin  met een voorzet op Tom. Helaas had hun keeper geen zin om hieraan mee te werken en kwam ertussen.  Maar de drive van ons om te winnen was groter dan die van Wildervank. Ermin scoort op assist van de  prima spelende Max de 4-3 voorsprong. Dit was in de 72e minuut. Even later een overtreding van ons op het middenveld. Hiervoor deelde de scheids nog een gele kaart uit. De vrije trap voor Wildervank werd  genomen en door slordigheid rechts achterin scoorde Wildervank de 4-4 tot frustratie van alle Actievelingen. We lieten het er niet bij zitten en dat zette Ermin in de 84e minuut om in een doelpunt wat later de winnende zou blijken. Ermin passeerde 2 man en joeg de bal in het net.
Een snelle counter van met weer een prachtig schot op grote afstand van Bram werd maar net met de vingertoppen door de keeper van Wildervank op de lat gewerkt. Dit schot had een beter lot verdient en had de definitieve nekslag moeten zijn in 43e minuut. Daarna gebeurde er niet zo veel meer en stond de overwinning dan ook al vast. De scheids mocht van mij wel affluiten. Dit deed hij dan ook, niet omdat ik het vroeg maar omdat het simpel tijd was.

Het is een mooie overwinning van onze boys die ook na een achterstand hun koppies niet lieten hangen maar door knokten en de wedstrijd over de streep trokken door vecht lus en inzet. Ik heb van jullie genoten en velen met mij.

Ouders die gereden hebben bedankt voor het vervoer. Zonder jullie kunnen we niet eens voetballen en ouders en publiek die zijn meegereisd als supporters ook bedankt. Ik weet dat onze boys het enorm op prijs stellen dat jullie telkens weer aan de lijn staan.

Groet,

Hessel

Lees meer...

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90