Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 862 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

oktober 2017 - VV Actief | Eelde

Kinderen aangesproken door onbekende

  • Gepubliceerd in Nieuws

Afgelopen zondag en gisteren zijn er op twee verschillende plaatsen in Eelde-Paterswolde een drietal kinderen aangesproken door een nog onbekende vrouw. Het gaat om een vrouw van een jaar of 50, zwart haar en reed in een kleine donkere (blauw/zwarte) auto.

Twee kinderen zijn zondagmiddag tussen 15:00 en 15:30 uur op de parkeerplaats van VV Actief aangesproken

Lees meer...

Actief 2 boekt eenvoudige zege tegen Stadspark 2

Met rots in de branding Spijkerman terug in de basisopstelling, begon Actief 2 zeer slap aan de wedstrijd tegen Stadspark 2. Waarschijnlijk had de ongelooflijke hoosbui tijdens de aftrap hier mee te maken. Je zou juist zeggen dat deze douche de ietwat slaperig kopjes wakker zou maken, maar dit bleek niet zo te zijn. Of hadden de bronstige herten in het Stadspark de gasten uit Eelde bang gemaakt met hun burlen? Feit was dat er veel door de afwezigheid van Mulder, Kruisselbrink een een linie door schoof naar het middenveld en dat Huls startte op rechtsback. Enfin, waar Actief normaal gesproken scherp begint, was er nu veel balverlies en liep het niet goed. Mannetjesputter Kruisselbrink laaide het vuur enigszins op met zijn noeste arbeid en er kwam langzamerhand meer beleving in de wedstrijd. Stadspark, de fusieclub tussen de Vogels en Gronitas deed in deze fase ook zeer aardig mee. Alleen bleef het gevaar beperkt tot de 16 meter en hoefde van der Sluis niet in actie te komen. Aan de andere kant was een Actief een stuk slagvaardiger. Zo ging Bierling een één-twee aan met Boerma en zijn bekeken schot viel netjes binnen in de korte hoek. Voor Bierling zijn eerste goal sinds rentree bij Actief, bijzonder feit is dat dit gebeurde tegen zijn oude vereniging... Vlak hierna was Boerma weer belangrijk met een assist, of was het toch een schot? De meningen waren hierover flink verdeeld, wel wist Krohne op je juiste plek te staan bij de 2e paal en verdubbelde de score. De koek was nog niet op in de eerste helft, want voor rust viel ook nog de 0-3. Een diepe bal van achteruit werd met het hoofd panklaar gelegd door Kruisselbrink op de inlopende Krohne. Verwoestend haalde hij uit en liet de doelman volledig kansloos.

 

Op het zeer lastig bespeelbare kunstgrasveld nam Stadspark geen genoegen met een nederlaag en ging nog steeds voor iedere bal. Maar net als in het eerste bedrijf, haperde het positiespel op een veilige afstand van het Eelder doel. Overigens had scheidsrechter Lit de wedstrijd prima onder controle en floot waar zowaar nodig en meer niet. Heijne, die in de eerste helft uitblonk in balverlies en valpartijen, had het vizier een stuk scherper in de 2e helft. Net als vorige week tegen Gomos bleek Heijne over een waar jagersinstinct te beschikken als spits. Want wanneer er gevaar dreigt voor het doel is hij er als de kippen bij! Op identieke wijze wist hij voor zijn man te komen: eerst rondde hij beheerst af met de voet, later herhaalde hij dit kunststukje met het hoofd. De gebroeders Kuipers waren reeds in het veld gekomen en als een ware tandem bestreken zij de linkerzijde van het veld. Boerma dacht zelf ook nog te scoren met een prachtige volley, alleen de laatste man van Stadspark gooide zichzelf vol voor het schot. In de slotfase kreeg Stadspark toch loon na hard werken: een mooie aanval mondde uit in de 1-5. Een verdiende overwinning, maar er zijn nog zeker aanknopingspunten voor de komende weken. Komende zondag treed Actief thuis om 11.00 uur aan tegen GVAV Rapiditas. Weet men ook deze stadse ploeg te verslaan?

Lees meer...

Nieuwsbrief nummer 1-2017 in je email

  • Gepubliceerd in Nieuws

De eerste nieuwsbrief van het seizoen is naar alle leden en sponsoren verzonden voor zover het mailadres bekend is bij VV Actief. In de nieuwsbrief stelt het nieuwe bestuur zich voor en worden een aantal belangrijke data uitgelicht.

Lees meer...

Actief 2 krijgt een lesje in effectiviteit van Gomos 2

Afgelopen zondag stond er een ware topper op het programma tussen Actief 2 en Gomos 2. De gasten uit Norg waren het seizoen ijzersterk begonnen door al hun 4 wedstrijden winnend af te sluiten en nog geen één goal tegen te krijgen. Actief kreeg afgelopen week de deksel op de neus door in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen te geven tegen Geel-Wit. Kon Actief zich herstellen in deze derby? 

Actief zit het gehele seizoen al niet ruim in het spelersmateriaal, daarbij kwam vlak voor aanvang nog de ziekmelding van aanvoerder Kruisselbrink. Zodoende was het voor leider Bouwman flink puzzelen om het sterkte elftal binnen de lijnen te zetten. Opmerkelijk was dat voorhoedespeler Heijne zich nu centraal achterin mocht melden en kreeg nu de taak om de spits uit te schakelen. En gastspeler Honebecke begon direct op rechtsback, wat hij overigens zeer naar behoren deed.
De thuisploeg begon vrij geconcentreerd aan de wedstrijd en leek niet onder de indruk van ongeslagen status van de gasten. Zo kwam Boerma door op de rechterflank en wist de lage strakke voorzet af te geven bij de eerste paal, helaas schoot Borgemeester meters over. Had deze inzet wel gezeten wanneer er geen nachtdienst was gedraaid?

De assistent scheidsrechter uit Norg vlagde in deze fase voor bijna alles wat een rood-wit shirt aan had, gelukkig had scheidsrechter van Leeuwen dit goed in de gaten en liet veel doorspelen. Zo kreeg Krohne de bal op randje 16 en wou wegdraaien bij zijn tegenstander. Met nadruk op wou, want hij werd onreglementair naar de grond gewerkt: een terechte penalty. Routinier Wielinga wist wel raad met dit buitenkansje en schoot Actief op voorsprong. Deze goal bracht het spel van beide kanten niet ten goede. De lange bal werd vaak gehanteerd waardoor het vrij rommelig werd. Uit een van deze rommelmomenten wist Gomos goed gebruik te maken; een lage voorzet viel tussen doelman van der Sluis en de defensie, in de kluts viel de bal binnen. 

Actief liet het hier niet bij zitten en ging weer op zoek naar de voorsprong. Eerst was het een schot van Boerma die gekraakt werd en niet veel later handelde Borgemeester net iets te traag in vrijstaande positie waardoor ook zijn inzet geblokt kon worden. Aan de andere kant had Gomos meer geluk. De gretige Heijne had een overtreding nodig om zijn tegenstander te stoppen, ook nu een terecht penalty. Van der Sluis kon geen heldenrol vervullen waardoor Actief onterecht met een achterstand de rust in ging. 

Na de thee had Krohne plaatsgemaakt voor Huls, die nog niet fit genoeg was om vanaf het begin te starten. Met deze frissere kracht ging Actief weer vol voor de aanval. Poelstra, in de eerste helft volledig onzichtbaar, gaf nu prima voor op de vrijstaande Boerma. Helaas ging deze koppoging net voorlangs. Maar de toon was gezet! Poelstra kreeg de grootste kans op zijn naam, in eerste instantie kopte hij de bal op de paal en vervolgens schoot hij in de rebound in het zijnet. De derde en laatste grote kans in deze fase begon bij de sterk spelende Bierling. Met één van zijn listige steekpasses wist hij Boerma de diepte in te sturen. Normaliter denkt hij niet na en schiet onberispelijk binnen, nu koos hij ervoor om de bal breed leggen op de inkomende Poelstra. Spijtig genoeg kwam Poelstra net een meter te kort om te scoren. Gomos wist hierna optimaal te profiteren door direct de 1-3 te scoren: uiterst effectief. Want net als in de eerste helft, scoorde de gasten bij het eerste beste gevaar voor de goal. Hierdoor gingen de kopjes een klein beetje hangen en liep Gomos zelfs uit naar 1-5. Het slotakkoord kwam op naam van Heijne, achteraf gezien toch meer een neusje voor de goal. Op een afgemeten voorzet van Honebecke kopte Heijne a la Bep Bakhuys de 2-5 binnen.

Publiek was de grote winnaar van deze wedstrijd en Actief heeft de koploper wel 2 tegendoelpunten bezorgd! Bovendien maakte een middagje bowlen bij de Waterburcht en een hapje eten bij de Rooie Kater veel goed...

Lees meer...

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90