Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

A1 Actief uit met winst tegen Wildervank

Zaterdag 25 november moesten we uit spelen tegen Wildervank. De wedstijd begon om 15:05 uur. Door deze pot te winnen konden we afstand nemen van een directie tegenstander.
De eerste 10 minuten waren erg rommelig en creëerden we weinig tot geen kansen. Dit gold ook voor Wildervank. Deze fase van de wedstrijd kan dan ook afgedaan worden als aftastend en onrustig.
Wij zetten meer druk en onze beide backs, Bram en Maarten stonden hoog om zo de aanval extra impulsen te kunnen geven. Helaas leidde dit nog niet tot enorme kansen maar is wel een extra wapen doordat onze back lekker snel zijn. Het dwingt de tegenstander om meer in te zakken.
Door een ongelukkig moment in de 15e minuut blesseerde Rob zich zodanig dat hij al vroeg in de wedstrijd gewisseld moest worden met een knie blessure. Sydney was zijn vervanger. Rob kwam in een sprongduel ongelukkig terecht waarbij hij zijn knie blesseerde en had gelijk erg veel pijn.
De organisatie stond nog niet geheel goed en de indraaiende corner van Wildervank  werd simpel ingekopt. De 1-0 achterstand stond op het scorebord.
Wildervank was fysiek sterker dan ons en wij waren te lief voor onze gasten. We wisten dat we aan de bak moesten om deze wedstrijd te winnen.
Wij kregen onze eerste Corner in de 31e minuut. Deze werd ingeschoten door ons maar gered door de keeper van Wildervank.
Even daarna een voorzet van Tom terug gelegd op Björn die uithaalde op doel. Helaas stond hun keeper de gelijkmaker in de weg. Een overtreding op doorzetten van Björn op het middenveld leverde een vrije trap op voor ons. Deze vrije trap werd genomen door Leon maar leverde helaas niets op.
Aanval van Wildervank één op één tegenover onze keep Luuk werd voortijdig verstoord door Sydney. Deze redde fantastisch en met een uithaal kwam de bal bij Björn op het middenveld. Die gaf een strakke crosspass  op Ward die op zijn beurt hier wel raad mee wist en scoorde de verdiende gelijkmaker. Dit gebeurde  allemaal in de 31e minuut.
Al in de volgende minuut scoorde Ward zijn 2e doelpunt, door een mooie actie om zijn tegenstander heen stond de 2-1 voorsprong op het bord. Ward werd bij dit doelpunt in stelling gebracht door een mooie pass van Tom.
Nog geen 2 minuten later was het alweer de losgekomen Ward die voor het doel kwam aan de rechterkant. Helaas lukte zijn actie deze keer niet. Wij waren weer volledig in controle en waren heer en meester op het veld. Maar zoals zo vaak als je dit soort dingen voelt of uitspreekt komt de ellende. De tegenstander zit immers ook niet stil. Wat bleek !
In de 45e minuut vanuit het niets kreeg onze tegenstander een corner.  Luuk liet zich te makkelijk wegzetten en hierdoor werd de 2-2 ingekopt tegen alle verhoudingen in.

De scheids floot vlak erna voor de rust. Zoals vooraf afgesproken met Sander mocht hij zijn kunsten onder de lat laten zien in de 2e helft. Sander die veelal reserve staat, altijd aanwezig is en positief, werd hiermee beloond voor zijn inzet en houding.

De 2e helft begon zoals zo vaak iets later. Om 16:05 had de scheids  zijn fluit weer in de mond en kregen de spelers van hem het sein weer los te gaan.
Al gauw was er weer een grove overtreding van Wildervank op Maarten onze rechtsback. Zijn directe tegenstander de nummer 4, kreeg hiervoor zijn 2e gele kaart en kon dus met rood vertrekken. De scheids had dit schijnbaar niet gelijk door en moest door ons even bij de les gehouden worden. Dit tot tegenzin van de supporters van Wildervank. We hebben al eerder tegen een man minder gespeeld en dat bleek niet altijd even makkelijk te zijn.
In de 56e minuut had Bram een rush van achteruit en nam de bal in een keer op de pantoffel van een meter of 25. Tot ieders verrassing vloog de bal  in de kruising. Het was een super mooie goal en zijn eerste dit seizoen en wat belangrijker was we stonden voor met 3-2.
Door slap verdedigen In de 57e minuut kon Wildervank veel te gemakkelijk een voorzet geven op hun spits, deze kon vrij inkoppen zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg werd gelegd. We waren weer terug bij af, speelden in deze fase zonder overtuiging, zelfs met een man meer kon Wildervank het ons moeilijk maken.
Een overtreding op Bram op 20 meter van het doel leverde een vrije trap op voor ons. Deze werd genomen door Leon, helaas kon de keeper de bal uit de lucht pakken alvorens wij deze achter hem konden koppen.
De Scheids floot een vreemde wedstrijd, althans wij begrepen hem menigmaal niet. Hierdoor liepen de gemoederen aan de kant van Wildervank behoorlijk op. Er werden grote woorden tegen ons uitgekraamd. De stand was nog steeds 3-3 terwijl wij al geruime tijd met 1 man meer voetbalden.
Maarten werd gewisseld in de 67e minuut door Henri als rechtsback. Henry is in staat om fysiek iets extra’s te bieden als de wedstrijd erom vraagt. Daarnaast loop hij op de training voorop sterk als hij is.

Vlak na de wissel een aanval van Wildervank waarbij deze met 2 man vrij voor Sander kwamen. Sander die zich wilde laten zien, kwam prima uit en zorgde daarmee dat onze gasten de bal naast schoten.
Wij kregen ook zeker kansen, een mooie actie van Ermin  met een voorzet op Tom. Helaas had hun keeper geen zin om hieraan mee te werken en kwam ertussen.  Maar de drive van ons om te winnen was groter dan die van Wildervank. Ermin scoort op assist van de  prima spelende Max de 4-3 voorsprong. Dit was in de 72e minuut. Even later een overtreding van ons op het middenveld. Hiervoor deelde de scheids nog een gele kaart uit. De vrije trap voor Wildervank werd  genomen en door slordigheid rechts achterin scoorde Wildervank de 4-4 tot frustratie van alle Actievelingen. We lieten het er niet bij zitten en dat zette Ermin in de 84e minuut om in een doelpunt wat later de winnende zou blijken. Ermin passeerde 2 man en joeg de bal in het net.
Een snelle counter van met weer een prachtig schot op grote afstand van Bram werd maar net met de vingertoppen door de keeper van Wildervank op de lat gewerkt. Dit schot had een beter lot verdient en had de definitieve nekslag moeten zijn in 43e minuut. Daarna gebeurde er niet zo veel meer en stond de overwinning dan ook al vast. De scheids mocht van mij wel affluiten. Dit deed hij dan ook, niet omdat ik het vroeg maar omdat het simpel tijd was.

Het is een mooie overwinning van onze boys die ook na een achterstand hun koppies niet lieten hangen maar door knokten en de wedstrijd over de streep trokken door vecht lus en inzet. Ik heb van jullie genoten en velen met mij.

Ouders die gereden hebben bedankt voor het vervoer. Zonder jullie kunnen we niet eens voetballen en ouders en publiek die zijn meegereisd als supporters ook bedankt. Ik weet dat onze boys het enorm op prijs stellen dat jullie telkens weer aan de lijn staan.

Groet,

Hessel

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90