Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Actief A1 - Gorecht afgedroogd en zeiknat

Het is zaterdag 18 november 10:20 uur als de scheids op zijn fluit blaast voor aanvang van één van de spannende wedstrijden van dit seizoen. Althans zo was het op papier en zo beleefden we deze wedstrijd de week ervoor als voorbereiding dan ook.

Het was koud en heel erg nat. Het regende pijpenstelen en er was wind, veel wind. Onze mannen traden aan in Haren tegen A1 -Gorecht, Wellicht de beste tegenstander in onze competitie.
We begonnen lekker fel met in de eerste minuten al twee opgelegde kansen voor Ermin waarvan één alleen voor de keeper.

Helaas lukte het niet om te scoren. Ermin werd professioneel naar de zijkant gedreven door de verdediger van Gorecht. Hierdoor werd het Ermin onmogelijk gemaakt om nog een fatsoenlijk schot op doel te geven. Het was duidelijk dat we met een goede en sterke tegenstander te maken hadden, die op gelijke hoogte met ons op een gedeelde tweede plaats stonden in de competitie. Enkel door een beter doelsaldo staan ze een plaats hoger.
Bij de tweede kans van Ermin redde de keeper op de doellijn op zijn inzet. Bij een mooie pass van Bram op Ermin werd onterecht de hun grens buitenspel gegeven.
In de 8e minuut werd een overtreding op Jannes bestraft met een vrije trap voor ons op 20 meter van het doel van Gorecht. Zoals meestal werd ook deze genomen door Leon en maar net over het doel geschoten.
In een tegenaanval werd een lange bal door Maarten verkeerd ingeschat. Hij kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd waardoor hij de bal perfect klaar legde voor zijn directe tegenstander. Die schoot vervolgens maar net voorlangs.
In deze fase was Gorecht fel maar creëerde weinig tot geen kansen. Leon kreeg een kans om uit te halen, zijn schot werd gepareerd en verwerkt tot corner. Helaas stond de verdediging hun mannetje en leverde de hoekschop niets op.
Gorecht kreeg een hoekschop. Deze werd hard en strak voor de goal gepassd zonder dat er iemand de bal kon toucheren. Een doelschop ons was het resultaat.
Een crosspass van Björn op onze spits Tom leverde weer een hoekschop op voor ons. Deze werd door Leon bij de tweede gemakkelijk voor hun keep onderschept. De conclusie mag dan ook zijn dat wij de beste kansen hadden in de eerste 20 minuten en zeker 1 of 2 doelpunten hadden moeten scoren.

We begonnen het moeilijker te krijgen en hadden onvoldoende grip op de lange en fysiek sterke en snelle mannen  van onze gasten
Een misser van ons op het middenveld zorgde dat de spits van Gorecht de bal op doel kon schieten. Deze werd in eerste instantie nog gered door Luuk maar in de rebound op doellijn met hakje in de goal gewerkt. 1-0 in de 29e minuut was een feit en wij liepen achter de feiten aan. En zoals al gemeld was dit absoluut niet nodig geweest. Wij hielpen Gorecht in het zadel.
Balverlies  van ons en een voorzet van de Hareners zorgden dat Maarten onze rechtsback een miraculeuze redding maakte op de doellijn.
Een overtreding op Tom leverde een vrije trap op, op circa 20 meter op recht voor de goal. Deze werd door Leon ruim over geschoten. Het was nog maar 1-0 en we hadden nog alle kans. Tot in de 42e minuut onze gasten een afstandsschot van ruim 25 meter die door onze keep verkeerd werd ingeschat aan de onderkant van de lat in doel zag verdwijnen. Dit was een pijnlijke tegenvaller vlak voor rust.

We hebben de rust gebruikt om op te warmen. Het was zo nat en koud dat zelfs een aantal vaste bezoekers uit Eelde het niet meer konden opbrengen om te blijven kijken naar hun boys. Zeer begrijpelijk, zelfs wij waren zeiknat en steenkoud in de dug-out. Als je al over een dug-out mag spreken. Het water kletterde en waaide gewoon recht naar binnen.

We gaven onze jongens mee dat het nog niet gespeeld was als wij er een tandje bij zouden zetten en snel de aansluitingstreffer konden maken.
Helaas pakte het totaal anders uit. Al in de 2e minuut van de 2e helft was een schot van de spits van Gorecht en daaropvolgend een misser van onze keeper de 3-0. Dit was de nekslag voor ons zoals zou blijken. Ons spel werd er niet beter op net als onze inzet. We werden overklast, helaas.
al in de 56e minuut werd een corner verwerkt tot een doelpunt 4-0. Door balverlies op het middenveld en achterin werd de 5-0 binnen 5 minuten gemaakt. Weer kort daarnaar in de 77e minuut een aanval van ons leidde tot balverlies op ons middenveld. Dit werd direct afgestraft en de  6-0 stond op het scorebord. 3 minuten laten was het alweer raak. Een uitbraak werd gemakkelijk omgezet in  alweer een doelpunt, 7-0. En in de 83e minuut werd de laatste treffer gemaakt van deze donkere dag en stond de 8-0 als eindstand gegraveerd op het scorebord. De scheids had van mij al wel eerder voor het einde mogen fluiten. Het was een offday voor ons hele team. Enige lichtpuntje was dat Sander onze reserve keeper nog heeft meegevoetbald als spits en bijna de eretreffer had gemaakt. Helaas mocht dit niet zo zijn, passend bij de wedstrijd. Net zoals alle invallers probeerden zij er nog iets van te maken. Helaas was het pleit al beslecht en konden zij het tij niet meer keren. Uiteindelijk is mijn conclusie niet voor niets met mijn slogan boven dit stuk “afgedroogd en toch kleddernat”

We hebben verdient verloren en staan weer met beide benen op de grond. Uiteraard hebben we hier de afgelopen week tijdens de training nog uitgebracht met elkaar over gesproken. Koppies omhoog en leren van je fouten. We kunnen veel beter en moeten dat in de volgende wedstrijd tegen Wildervank weer laten zien.

Mijn excuses voor het late verslag. 

Groet,

Hessel

Laatst aangepast op 30 november 2017

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90