Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden

A1 Actief haalt uit tegen A1 SV Bedum

11 november is de dag bleek ook voor onze A1 junioren, inclusief (St) Maarten op het veld.  Voorafgaand aan dit jaarlijks terug kerend kinderfeest klonk het startsein om 14:20 uur op ons sportpark voor een ruime overwinning tegen A1 van Bedum.

We begonnen lekker fel en geconcentreerd tegen de lange mannen uit Bedum. Er was gelijk al een  aanval van Björn onze middenvelder met een voorzet van links. De bal werd maar net gemist door Ward en de inkomende Tom. Dit beloofde wat.
Onze gasten dachten daar echter iets anders over en kwamen gelijk met een tegenaanval. De bal werd strak voorgegeven en ingekopt. Maar zoals al vaker stond Luuk onze sluitpost een doelpunt in de weg met een mooie redding. Daarna was er gelijk een weer aanval van Bedum en werd deze aanval weer onderschept door Luuk. Bedum heeft lange mensen voor de goal waar wij het erg lastig mee hadden. We waren gewaarschuwd, Bedum kwam hier om punten te halen.
Een vrije trap van Bedum op 25 meter van de goal door overtreding Gerwin werd ruim gemist.
Het was in de negende minuut dat Bram de bal onderschepte en een snelle counter inleidde met een pass op Björn die daarop Jannes in positie bracht. Jannes moest enkel zijn man uitkapen. Dit deed Jannes dan ook eenvoudig, althans zo leek het, maar het was een mooie actie, en de bal in de korte hoek in het doel liet verdwijnen.  De gewenste vroege goal  1-0 was een feit.
In de volgende minuut, uit een vrije trap op links genomen door Leon werd fantastisch op de kop van Ermin gelegd. De keeper van de Bedumers was kansloos op de perfect ingekopte bal van Ermin. De 2-0 stond al op het scorebord in de 10e minuut.
De volgende aanval was alweer gaande en monde uit in een corner. Deze werd zoals afgesproken genomen door Leon en werd ingekopt door Rob. Wij dachten aan de kant 3-0 yes ! maar, helaas werd door onverklaarbare wijze de goal afgekeurd in verband met vermeend buitenspel.
Zoals al vaker dit seizoen lieten we ons niet uit het veld slaan en waren alweer bezig met een volgende aanval. Ermin miste helaas 100% kans maar in de rebound scoorde de oplettende Jannes op mooie manier de 3-0 in 13e minuut. Het was Jannes zijn tweede doelpunt binnen een aantal minuten. Wie had dit kunnen bedenken.
Door niet scherp te dekken kreeg Bedum weer een kans en slingerde de bal van hun rechterkant voor de goal. Luuk stond zijn mannetje en werkte de bal weg.
De volgende aanval op links van Bedum was alweer gaande. Weer een voorzet die werd gepareerd door Luuk. Het was duidelijk dat we alert moesten blijven. We misten achterin te veel duels en Bedum had al een aantal goede mogelijkheden gehad om te scoren.
Een overtreding op Bram in de 20e minuut werd een mooie indraaiende vrije trap de bal door Leon op de inkomende Tom in het net gekopt. Hoppa 4-0 !
In de volgende fase liet ons middenveld het toch enigszins afweten en waren we minder fel dan Bedum. Hierdoor hadden we teveel balverlies.
Toch waren er ook mooie duels aan de linkerkant in deze fase met kansen om de score nog verder uit te lopen op Bedum. Sydney legde de bal perfect voorde voeten van Tom die vanuit een draai in doel schoot. De keep van onze gasten haalde bal uit de goal en wilde niet meewerken aan de 5-0
En weer was er een mooie kans voor onze boys. Binnen de 16 meter kon Ermin weer op doel schieten helaas tegen de keep van Bedum. Deze moest zich toch zo langzamerhand ernstige zorgen maken over zijn achterhoede.
In 44e mooie snelle aanval ingeleid door Ermin die Tom de gelegenheid gaf mooi af te ronden 5-0 en dat al voor rust.
De goed leidende scheids blies exact na 45 minuten voor de rust.
In de rust werd Rob, die geblesseerd was gewisseld door Max.  Hierdoor werd Sydney een linie naar achteren geschoven als laatste man naast Gerwin die een uitstekende pot had gevoetbald de eerste helft. Daarnaast werd Jannes gewisseld in verband met de weer opspelende liesblessure vervangen door Ward. In de rust hebben we besproken dat Bedum scherp uit de startblokken zou komen en gaan proberen om snel de eerste treffer te maken. Want Bedum wist ook dat zij een aantal goede mogelijkheden heeft gecreëerd in het eerste bedrijf.

in de 2e minuut was het al gelijk mis. Een schot op doel door slecht dekken zorgde gelijk voor een doelpunt en stond de 5-1 op het bord.
We waren duidelijk wat onzeker uit de rust gekomen en de blessures speelden ons zeker parten. Daarnaast was Bram nog geblesseerd doordat hij een knietje op zijn bovenbeen had gekregen in de eerste helft. We dachten dat het wel beter zou gaan in de 2e helft maar helaas was dit niet zo. Bram  kon niet verder en werd in de 57e minuut vervangen door Scott.
Het was duidelijk dat we de weg kwijt waren en het mooie spel van de eerste helft niet meer op de mat konden neerleggen. Weer een gevaarlijke aanval van Bedum werd verwerkt tot corner. Deze werd op miraculeuze gered door Luuk.
Een aanval van ons leidde de bal naar Ermin. Die lette goed op en zag dat zijn verdediger niet goed timede. Hij kwam alleen voor de keeper te staan maar helaas lukte het Ermin niet hem te passeren en te scoren. Omdat we verdedigend niet goed stonden moesten we wisselen en werd Reinier ingebracht in de 63e minuut als laatste man in de verdediging. Dit ging ten koste van de prima spelende Björn. Deze wissel werd niet overigens niet door iedereen gewaardeerd. Wij wilden deze overwinning koste wat kost binnen halen en wilden daarbij geen enkel risico meer nemen.
Een overtreding op Max levert een gele kaart op voor een Bedum verdediger. We kregen een vrije trap op rechts, deze leverde niets op voor ons.
In de 74e minuut werd Ermin gewisseld met een bovenbeenblessure door Henri. Hierdoor kon Scott weer op zijn vertrouwde plaats in de spits spelen en werd Henri op de linksback positie geposteerd om hun snelle nr. 7 uit te schakelen.
Onze prime spelende verdediger Gerwin, werd van achter neer gehaald. Hij bleef even liggen. We waren bang voor een blessure, we hadden geen wissels meer. Maar waarschijnlijk had Gerwin ook lucht gebrek en maakte gebruik van de gelegenheid om even op adem te komen. Slimme jongen die Gerwin
?

Eigenlijk was er niet meer zoveel meer te melden over de wedstrijd. Veel kansen waren er niet meer over en weer. Gescoord werd er niet meer en de stand stond al in de 2e minuut van de tweede helft op het niet werkende scorebord.

De conclusie over deze wedstrijd is een terechte overwinning voor ons omdat we de eerste 25 minuten erg goed spel op de mat hebben gelegd en de nul hebben weten te houden door een aantal prachtige reddingen van Luuk en 5x hebben weten te scoren. De tweede helft was een totaal andere wedstrijd en hebben we nagenoeg niets laten zien en vele kansen hebben weggegeven. Dit was toch wel een teleurstelling voor het publiek die met velen naar onze wedstrijd waren komen kijken. Uiteindelijk zal niemand hier meer negatief op terugkijken omdat het een mooie 5-1 overwinning is welke ook zo in de analen word bijgeschreven. We staan op gelijke hoogte, de 2e plaats op de ranglijst met Gorecht op de 2e plaats.

De Opstelling: Verdediging, Luuk op doel, Maarten, Rob, Gerwin en Bram, middenveld, Björn, Leon en Sydney, Spitsen. Ermin, Jannes en Tom. Wissels, Scott, Henrie, Ward, Max en de altijd positief ingestelde Keep Sander. Ook vandaag was Stein Westerhof weer van de partij om de vlaggen. Dank Stein we waarderen het enorm !

Komende zaterdag 18 november om 10:15 spelen we de spannende uitwedstrijd tegen onze directe concurrent, Gorecht uit Haren. We hopen velen uit Eelde hier te zien.