Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

A1 Actief - Marum. Overwinnig met een luchtje

Zaterdag 28 oktober om 14:15 konden we weer in de wei onze talenten laten zien op ons sportpark in Eelde. Onze tegenstander was  A1 uit Marum. We doen het goed in de competitie maar om echt mee te doen voor de prijzen moesten we deze pot winnen.

Zoals door mij een paar weken eerder gemeld begint alles met een goede voorbereiding. Eigenlijk zijn we daar de hele week voorafgaand aan de wedstrijddag al mee bezig. Zo ook voor deze wedstrijd. Even een kleine uiteenzetting over de voorbereiding voor deze wedstrijd door een heel aantal spelers voorafgaand aan de wedstrijd. Er was een feestje georganiseerd in Groningen op de vrijdagavond. Velen waren daarbij aanwezig en bleven tot in de kleine uurtjes. Het resultaat was dat er iemand in de nachtelijke uurtjes zwemles heeft gehad in het Paterswoldse meer, een ander racete met 30 km per uur op zijn fiets tegen een slagboom aan. Weer een ander werd misselijk thuis gebracht. Zomaar even aan paar voorbeelden. Maar u raad het al, onze boys waren niet geheel fit en misten scherpte. Een goede les hoop ik dan maar. Vandaar mijn aanhef “ winst met een luchtje”

Om kwart over twee was het dan zover, aanvang wedstrijd tegen Marum. We wilden deze wedstrijd winnen om mee te blijven doen om de prijzen en afstand te nemen van de middenmoot. Marum is een wisselvallige ploeg waar je op een slechte dag zo maar van kan verliezen. 

Er gebeurde in de eerste minuten niet zoveel om over te schrijven. In de 11e minuut kregen wij een hoekschop die genomen werd door Leon. Helaas kon Tom het doel nog niet vinden en kopte over. Een minuut later werd een mooie actie door de opkomende Bram niet op waarde geschat door onze spitsen. Niemand raakte de bal. Het bewijs dat we er nog niet bij waren en scherpte misten.

Een paar minuten later maakte Max een overtreding op de spits van Marum op 25 meter van ons doel. Een vrije trap was het resultaat die slecht en laag werd ingeschoten en makkelijk was te onderscheppen. We konden weer opbouwen. Het spel ging in deze fase op en neer zonder goede kansen en het kon in deze fase alle kanten op.

In de 20e minuut was er een afzwaaier door een mislukt schot van Leon. De bal ging voor de goal langs  en als Ward iets scherper was geweest had hij de bal zeker ingetikt. Een vermeende overtreding van Rob, onze trouwe verdediger werd bestraft met een vrije trap voor de gasten. Gelukkig was Luuk onze keep bij de pinken en kon de bal met een gestrekt been uit zijn doel werken. Het scheelde maar verrekte weinig of we hadden achter gestaan met 0-1

In de 28e minuut was het Leon met een mooi schot op doel die door hun keep werd tegen gehouden. De rebound werd door Tom ingeschoten maar ook door de goalie van Marum weggewerkt. De bal kwam nu voor de voeten van Ward. Hij kreeg ruim de tijd om aan te leggen en schoot met een geplaatst schot de bal in het doel. De 1-0 was en feit en nu vast houden en uitbouwen.

In deze fase waren we beter dan Marum maar konden we niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. Een paar minuten later was het Tom met een mooie actie op rechts waarbij hij met een voorzet Leon in scoringspositie bracht, die miste jammer genoeg. Vlak daarna was er een aanval van Maarten op zijn rechterkant. Hij vond Ward met een 1 - 2tje. Ward werd vrij gespeeld om uit te halen maar miste de bal. De volgende aanval was alweer gaande maar werd ook voorlangs geschoten door onze boys.

Marum had in deze fase veel overtredingen nodig en dit kwam het spel niet ten goede. De scheids floot helaas ook voor ieder wissewasje Waardoor het spel veelvuldig en onnodig stil la. Leon nam nog voor rust een hoekschop die helaas niets opleverde. De daarop volgende aanval werd Leon getorpedeerd aan de linkerkant door een speler van Marum. Het werd tijd dat de scheids ging ingrijpen. De 1e official die last had van een liesblessure nam de tijd om naar het incident te komen en trok toen gedecideerd de meer dan terechte gele kaart. De vrije trap die daarop volgde leverde niets op en de scheids floot voor de rust

 

In de rust is het aan een ieder duidelijk gemaakt dat we uit een ander vaatje moesten tappen. We moesten alerter zijn en ons aan de gemaakte afspraken houden. We waren er nog niet en moesten zorgen dat we de nul hielden en de kansen beter benutten.

We hadden goede voornemens en toch waren we slap begonnen na de thee. Dit resulteerde in een aanval van Marum die voorlangs werd geschoten. Het was een makkelijk intikkertje voor Marum en een gelukje voor ons dat ze er niets mee deden. In de 50e minuut kregen onze gasten nog een hoekschop die slecht werd genomen en niets opleverde.

Pas in de 58e minuut kwamen wij er weer serieus aan te pas. Bram gaf een strakke pass van links op Tom. Deze kapte zijn tegenstander uit en gaf een mooie assist op Ward die vervolgens de bal volledig miste. Maar deze kans werd niet door de inkomende Max gemist, hij schoot hem strak in de hoek. De 2-0 was een feit en we wisten deze pot is binnen als we geen gekke dingen doen.

In de 63e was het Tom met een mooie actie waarbij hij diverse tegenstanders passeerde maar helaas de bal geen kracht meer kon meegeven. Jannes had vervolgens ook nog een mooie actie waarbij hij 2 man passeerde en uithaalde vanaf 25 meter. Helaas recht in de handen van de keep van Marum. Even daarna nam Bram een vrije trap op links welke te hard was voor zijn medespelers en voor de goal van Marum langs suisde.

In de 71e minuut werd Leon gewisseld door Henri. Het duurde ook niet lang dat Henri van zich liet horen. Rob gaf een harde pass door het middenveld van achteruit naar Max. Die gaf op zijn beurt een mooie bal op Henri die in 1 keer uithaalde, maar helaas zijn schot ging over het doel.

In de 76e minuut werd Ward gewisseld door Tariq Alrifai, een talent uit de A3 selectie die voor het eerst met ons mee mocht doen. De goed presterende Gerwin in de laatste linie, gaf een strakke bal op onze spit Tom. Die kapte zijn man uit maar was niet meer in staat om op doel te schieten. Tariq maakte een verdienstelijk debuut met een zelf gecreëerde kans. Door een speler te passeren kon hij zijn kans verzilveren. Maar helaas voor Tariq lukte dat niet. Kort daarop werd een corner genomen en met een harde kopbal, bewust door Henri in het doel gekopt. Helaas de bal ging over.

Sydney die een zeer verdienstelijk wedstrijd speelde en met overtuiging een schot loste op zeker 27 meter van het doel.  De bal ging maar net over het doel van Marum.

Er waren erg veel kansen voor ons in deze fase. Marum kwam er in het geheel niet meer aan te pas. Een vrije trap genomen door Jannes die geen last meer bleek te hebben van zijn liesblessure werd laag en hard op doel geschoten. Helaas tegen het been van een tegenstander. Daarna waren er nog meerdere schoten op het doel van de Marumer doelman. Maar telkens weer tegen een been van een Marummer. Het zou vandaag blijven bij 2 doelpunten. Een mooie overwinning welke wel een hoger doelsaldo had verdient. Desondanks kijken we terug op een welverdiende overwinning en, we hebben de nul gehouden voor het eerst deze competitie. Dit was voor Luuk onze keeper een mooie opsteker. Door dit resultaat staan we (de winst op Helpman al meegenomen) op een mooie gedeelde 2e plaats.

De basisopstelling tegen Marum: Luuk Wissink, Maarten van Nijf, Rob Boerema, Gerwin Koops, Bram Sternsdorff, Sydney Gosselaar, Max van der Werf, Leon Buiter, Tom Smid, Jannes Boer en Ward Hanekamp. Wissels: Sander ter Wal, Henri Hermeling en Tariq Alrifai

Komende zaterdag 4 november as spelen we de uitwedstrijd tegen Wvv uit Winschoten. Aanvang wedstrijd is 12:30 uur. We vertrekken met een nagenoeg fitte selectie om 11:00 uur vanaf parkeerplaats Terra college. 

Groet,

Hessel

Laatst aangepast op 05 november 2017

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90