Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

A1 Actief - Be Quick A2 geflatteerd

Afgelopen zaterdag 21 oktober 2017 hadden we een vrij voetbal weekend. Er was geen competitie en geen beker wedstrijd voor ons A1 elftal. Een mooie kans voor een aantal spelers om zich te kunnen profileren omdat zij niet altijd zeker zijn van een basis plaats. Een basis plaats is mooi maar om deze te behouden moet je blijven presteren. We hebben immers voldoende spelers die aan de deur staan te kloppen.

Henk, die veel contacten heeft in het voetbal wereldje, had Be Quick geregeld. Het 2e A team. Een moeilijke tegenstander voor ons. Het team van Be Quick is vorig jaar gepromoveerd naar de 4e divisie. Een stapje hoger dan ons dus. Aanvang was 11:00 uur in de regen op ons sportcomplex. 

Steven Tol was bereid gevonden om de wedstrijd te leiden. Moeke was de eerste helft onze vlaggenist en omdat Ronnie weg moest in de 2e helft heb ik de opa van Leon bereid gevonden deze te vlaggen. We begonnen de eerste helft met vol druk zetten op de tegenstander. Deze wedstrijd was niet te vergelijken met die van vorige week. We moesten vol aan de bak. Er kwamen wat kansen over en weer in de eerste helft maar het bleef lang 0-0. Gezegd moet worden dat er een aantal goede mogelijkheden waren voor onze  gasten om in de eerste helft een paar keer te scoren. Sander onze keep stond meermalen een score in de weg en deed zijn taak prima. Zonder hem hadden we zeker achter gestaan. Helaas voor ons, scoorde vlak voor rust Be Quick de 0-1 maar helemaal onverdiend was dit niet.

We gingen de rust in met een frustrerend gevoel. We voelden dat er wat te halen was voor ons. In de rust werden Ermin en Maarten gewisseld door respectievelijk Stein Jorna en Jannes. Stijn speelt normaal in B1 en kon op deze manier even proeven aan A1 en deed dit zeer verdienstelijk. Jannes was weer terug van een liesblessure. Henrie die de 1e helft in de spits speelde werd getransformeerd als rechtsback op de positie van Maarten met haarband, die rust gegund werd.

In de 50e minuut, vanuit een corner, genomen door Leon, kwam Henrie inlopen. Met een enorme sprong kopte hij de bal snoeihard en kansloos achter de keeper. De 1-1 was een feit en wat een mooi doelpunt. Henrie speelde een puike pot met veel inzet en beloonde zichzelf en het elftal met een wonderschoon doelpunt die maar weinigen van ons hebben gemaakt.

In de 53e minuut kregen wij een welverdiende vrije trap op links, deze werd boven in de rechterhoek geplaats door Leon. Helaas tikte de goalie de bal met zijn vingertoppen nog net uit het doel. In de daarop volgende minuten waren er vele kansen voor ons en domineerden we. Het was een goede fase waarin wij elkaar makkelijk vonden en het positiespel goed verzorgt was. Het enige wat we na lieten was scoren. In de 61e minuut werd Tom zijn inzet geweerd voor het doel van Be Quick. Een overtreding op ongeveer 20 meter voor de goal werd bestraft door een vrije trap. Leon nam deze zonder aarzeling. De bal ging jammer genoeg over. De opa van Leon, Bennie Matthijs zei nog “die had ik er in getrapt vroeger” jaja. We hebben hier helaas geen bewijs van en moeten hem maar op zijn woord geloven.

In de 70e minuut werd een actie van Be Quick op miraculeuze wijze gered door Sander. Met een uitgestrekt been kon hij de bal weg werken. 3 minuten later, In de 73e was Sydney er als de kippen bij om de verdediging rugdekking te geven en werkte de bal weg om een doelpunt te voorkomen.

De stand was nog steeds 1-1 en er waren kansen te over geweest. Een uitbraak van Be Quick zorgde ervoor dat Rob als laatste man aan de bal met de tegenstander in zijn rug de bal wilde wegwerken. De Be Quick aanvaller maakte een overtreding die niet werd gezien door de Scheids. Rob was hierdoor uitgespeeld en de tegenstander kon gemakkelijk de 1-2 scoren. Protesteren had vervolgens geen zin. In de 81e scoorde vanuit een hoekschop en een opvolgende klutsbal voor onze goal BQ de 1-3. Nog steeds geloofden we erin al zou het moeilijk worden. We gingen 1 op 1 spelen waardoor er meer druk op het middenveld kwam en we makkelijker vooruit konden voetballen om zo een score te forceren. Dit is het voordeel van een oefenduel. Je kunt wat spelvarianten uit proberen zonder schade op te lopen. Maar helaas pakte dit niet goed uit voor ons. In de 84e minuut scoorde door een verdedigingsfout BQ de 1-4. De 1-5 liet helaas voor ons ook niet lang op zich wachten. De nr. 7 Jens van BQ gaf in de laatste minuut een strakke voorzet die in één keer op de pantoffel werd genomen door de spits van BQ. Sander onze keep was helaas weer kansloos.

Wij gingen teleurgesteld van het veld. We hadden het ons anders voorgesteld. De uitslag is zeker geflatteerd maar wel realiteit. We hebben gezien dat we zeker ons mannetje staan tegen een goede tegenstander. Op naar komende zaterdag 28 oktober ’17  aanvang 14:15 uur op ons eigen sportpark. We ontmoeten dan sv Marum. 

Ik hoop u zaterdag te zien.

Groet,

Hessel

 

Laatst aangepast op 24 oktober 2017

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90