Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 916 niet laden
Opmerking
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Helpman A1 - Actief A1 gestaakt

Op een mooie dag in oktober moesten we een uitwedstrijd voetballen tegen Helpman. Het lijkt wel een sprookje en zo begon het ook. Het was een hele mooie zomerse dag, zaterdag de 14e oktober 2017. De temperatuur zou ruim 20 graden aantikken. We waren tot vele verbazing op fiets vertrokken van onze club in Eelde. Goed voor de teambuilding enz enz. Als je aankomt ben je al warm haha. Dat niet iedere speler er zo over dacht mocht duidelijk zijn. Leuke opmerkingen van, we zijn al moe als we aankomen of,  hier krijgen we blessures van kwamen niet onverwacht. Toch maar doorzetten was mijn motto. Immers een goed idee van een ouder kun en mag je niet negeren.

In de dagen ervoor werd er al veel gespeculeerd over de spelersgroep van Helpman. Het zou een team zijn met vele afwezigen en blessures. Dit zou een valkuil kunnen zijn. Gemakzucht en concentratiegebrek is al menig voetbalteam opgebroken. Dit zou ons niet gebeuren en we zouden als winnaar van het veld stappen was de volle overtuiging van onze spelers.

Helaas liep het anders. Nu zult u denken dat we de deksel op onze neus hebben gekregen, maar nee  we hebben niet verloren maar ook (nog) niet gewonnen. Gelijk gespeeld dan, nee dus. De wedstrijd werd 18 minuten voor tijd gestaakt door de scheidsrechter i.v.m. een onwel geworden speler van Helpman.

Als eerste wil ik de meegekomen ouders bedanken voor hun aanwezigheid en aanmoedigingen tijdens de wedstrijd. Een leuk detail en zeker een bedankje aan de opa van Leon dhr. Mathijs. Hij heeft de wedstrijd als assistent scheidsrechter (grensrechter) langs de lijn meegemaakt. Top ! 

De wedstrijd dan maar. Hier kwamen we tenslotte voor. De eerste 4 minuten gebeurde er niet zo veel. De 4e minuut kregen wij een inworp aan de linkerkant op ca. 15 meter van de achterlijn. De bal kwam in de kluts terecht naast het doel. De keeper kwam uit om de bal te pakken. Tussen de keeper en spelers van Helpman wam Tom. Die op miraculeuze wijze de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet op over de keeper in het doel werkte. Van te voren zou je een weddenschap aangaan als iemand dit had bedacht. Maar toch een hele mooie 0-1 voor ons en lekker vroeg in de wedstrijd. Nog geen 2 minuten later een strakke corner van Leon bij de 2e paal.  Deze werd onberispelijk in gekopt door de geheel vrijstaande Max. 0-2 binnen 6 minuten. Dit kon een mooie middag worden en er werd al geroepen 10, 10, 10. Maar zoals zo vaak in voetbal gaat het te gemakkelijk en word je nonchalant. Iedereen gaat op 90 of sommigen wel op 80% voetballen. Zo kon het gebeuren dat Helpman in de daarop volgende minuten diverse kansen kwamen voor de Groningers. Vaak van hun linkerkant kregen ze vrije schotkansen op doel. We lieten veel te veel ruimte tussen 25 en 15 meter en lieten onze man vaak lopen. De ene bal ging maar net over en een andere bal ging voorlangs zonder dat iemand hem toucheerde. Geluk voor ons dus. Het was al de 13e minuut en wij lieten niets meer zien zoals we begonnen waren.

Bij een ingooi voor Helpman kreeg hun middenvelder de bal en passeerde 5 spelers van ons aan de onze linkerkant waarbij sommigen zelfs 2 of drie keer gepasseerd werden.  Gelukkig lette Rob wel goed op en zorgde ervoor dat de bal weggewerkt kon worden. Hieruit kwam een assist van Leon op Tom, die had natuurlijk allang gezien dat hun keep te ver voor zijn goal stond. Met de binnenkant voet en een mooie boogbal verdween de bal fantastisch achter de keep in het netje. De 0-3 was een feit en het slechte spel van de vorige minuten was alweer vergeten.

Een aanval van Helpman werd met een faire overtreding van Rob ruw verstoort.  De vrije trap die daarop volgde in de 23e minuut werd exact vanaf 21,35 meter genomen. We kwamen goed weg, de bal ging maar net over zonder dat Luuk, onze keep hem had aangeraakt. We waren wederom gewaarschuwd.

In de 25e minuut werd Ward gewisseld door Scott. Ward had zoveel last van zijn rug gekregen waardoor hij niet verder kon voetballen.

Een forse overtreding op Bram in de 30e minuut werd niet bestraft. Hierdoor kon Helpman de 1-3 scoren. Luuk was bij deze acitie kansloos. Nog geen 2 minuten later kregen wij een vrije trap op ca. 25 meter. Leon ging achter de bal staan en schoot de bal prachtig in het doel. Helaas kon de keeper de bal nog net over het doel werken. In de minuten daarna was het spel rommelig en niet om aan te gluren zou het Dagblad van het Noorden hebben geschreven.  2 minuten voor de thee had Bram een mooie actie met zijn snelheid van achteruit naar de achterlijn. Zijn bal werd verwerkt tot corner door de gasten. Uit deze hoekschop genomen door Leon had Tom weer kunnen scoren. Helaas had deze zijn vizier niet meer op scherp staan en miste het doel.

De laatste hoekschop van het eerste bedrijf werd genomen door Helpman. Alle lange mensen werden naar voren gedirigeerd om de aansluitingstreffer te maken. Helaas voor Helpman was dit geen gevaar voor ons. Wij konden de laatste aanval opzetten. De bal werd strak van speler tot speler gespeeld  en terug gelegd op de 16 waar Björn de bal in de hoek van het doel plaatste. Helaas voor ons en Björn werd de bal met de vingertoppen uit het doel gewerkt door hun keep.

Dat was ook gelijk het laatste fluitsignaal voor rust.

In de 2e helft kwamen we prima uit de startblokken. We waren weer scherp en dat resulteerde in de 3e minuut tot een mooie actie van Björn. Hij passeerde 3 man en schoot op doel in de hoek, helaas naast. In de volgende minuut nam Helpman een corner welke tot niets leed. Ook een opvolgende actie van Tom op het middenveld leidde tot niets, behalve dan een mooi schot op doel. In de 50e minuut had Scott nog een mooie actie met een voorzet die ook werd naast gewerkt.

Door onoplettendheid in de 51e kwamen 2 Helpmannen op Luuk af. Ik had het doelpunt al geteld. Maar Luuk zag het allemaal scherp en kwam perfect zijn doel uit met een super redding. Nog geen minuut later was er alweer een opgelegde kans voor Helpman. Ook hier wisten ze geen raad mee en was Luuk attent.

De moegestreden Max werd in de 55e minuut gewisseld door Sydney. We speelden op kunstgras maar het viel mij op dat er een aantal jongens, meer dan anders fysieke problemen hadden in deze wedstrijd. Dit gold overigens ook voor Helpman.

Een forse overtreding op Tom werd bestraft met een vrije trap. Leon nam deze vrije trap en legde de bal bij de 2e paal waar Ermin de bal jammer genoeg over kopte. Vlak daarna werd er een forse overtreding gemaakt op Ermin. Het was in de 64e minuut toen de betreffende speler van Helpman een gele prent voor zijn neus kreeg van de scheids. De daaropvolgende vrije trap op 27 mtr had door Scott in het net gewerkt moeten worden en even daarna kreeg Bram zijn eerste geel kaart van dit seizoen voor een overtreding op zijn tegenstander. Bram die al een tijdje last van verkramping had werd in de 70e minuut afgelost door Henry. Zo kon de positief ingestelde  Henry, die conditioneel en fysiek erg sterk is zijn kunsten laten zien. 

Bijna 2 minuten later onderschepte Rob de bal en zette Ermin 1 op 1 voor de keep van Helpman. Helaas lukte het Ermin niet de keeper te passeren.
Wat wij toen nog niet wisten was dat dit de laatste actie van de wedstrijd zou worden. Een speler van Helpman, ging op de grond zitten in de middencirkel. Hij voelde zich niet lekker. Dezelfde speler was al eerder naar de kant gehaald maar kwam er weer in omdat er geen wissels meer waren bij Helpman. In de daarop volgende minuten was niet exact helder wat hem mankeerde waarop 112 werd gebeld en een ambulance onderweg was. Op het veld werd betreffende speler behandeld door het ambulance personeel en gecontroleerd op hartklachten.

De scheids staakte hierop de wedstrijd met een 3-1 voorsprong voor ons. Het restant van de 18 minuten moeten dus nog uitgespeeld worden.
Gelukkig voor betreffende speler waren het geen hartklachten waar hij last van had. Een tikje op zijn luchtweg bleek de boosdoener werd mij verteld. Hierdoor ging hij hyperventileren en kreeg zodoende bijkomende verschijnselen die leken op hartklachten. Een uur later zagen we hem dan ook gelukkig terug in de kantine.

Wanneer de wedstrijd uitgespeeld gaat worden is op dit moment niet bekend.
Komende zaterdag, 21 oktober speel we THUIS een duel tegen Be Quick. Aanvang 11:00 uur.

Groet, Hessel

Laatst aangepast op 23 oktober 2017

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90