Logo
Print deze pagina

Spannend gelijkspel Actief A1 – VEV 67

Teamfoto A1 JO19-1 Teamfoto A1 JO19-1

Afgelopen  zaterdag 7 oktober om 14:00 traden we thuis aan tegen de 2 plaatsen boven ons staande VEV 67 uit Leek. Het  was een druilige dag met veel regen, zeker de eerste  helft.

Ondanks het weer waren er best wel toeschouwers, vaak de trouw gedienden. Ze trotseerden het weer voor onze boys, die wat wilden laten zien.

We begonnen met veel inzet en creëerden vele kansen. We kunnen dan ook stellen, het 1e kwartier waren we oppermachtig en hadden de wedstrijd kunnen en moeten beslissen in ons voordeel.

In de 2e minuut al was er een mooie voorzet van Ward op Tom. Deze kwam met een sliding op het natte kunstgras naar de bal glijden om de keeper te verschalken. Helaas ging  het feest niet door en Tom miste de bal met een teen lengte.

In de 6e minuut weer een mooie voorzet waaruit niet werd gescoord. De volgende minuten kregen we diverse opgelegde kansen. Was het niet de in het begin twijfelende keeper van VEV 67 die ons dwars zat met geluk en goed keeperswerk, was het ook het missen van kansen. Jannes had een mooie kopbal en een schot op het doel die helaas gepstreed werden door de keeper van onze tegenstander.

We verloren te veel duels waardoor de tegenstander beter begon te voetballen en hun kansen zag stijgen.

Zoals veel dingen in voetballand vast zijn omschreven was dit zaterdag bij ons niet anders. “Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit wel”.  Zo kon het gebeuren dat balverlies links op het middenveld er toe leidde dat hun nr. 10 vrij kon uithalen,  0-1 tegen de verhouding in. Het moet gezegd met een fraai schot vanaf 20meter joeg de middenvelder van VEV 67 de bal in de linker bovenhoek. Onze keep Luuk, had het nakijken en was kansloos om de bal te pareren.

Wij lieten het er niet bij zitten en pakten de draad weer goed op. Jannes zag dat de keeper van VEV67 te ver voor zijn goal stond en trapte de bal vanaf 28 meter snoeihard, maar net over de lat.

Het ging vanaf dat moment over en weer met de kansen. In de 26e minuut werd hun middenvelder weer de mogelijkheid gegeven om vanaf 20 meter uit te halen. Het schot belande met geluk voor Actief op de lat. In de 29e minuut werd een foutieve inworp van onze gasten niet gezien door de matig presterende scheidsrechter. Hierop werd Luuk wederom getest met een schot op ons doel. Luuk had de bal niet klem vast en onze verdediging was niet alert genoeg en zo kon het gebeuren dat VEV 67 uit de rebound tot onze schrik voorlangs schoten.  De stand was 0-1 en had gemakkelijk 0-2 kunnen zijn terwijl wij een betere pot op de mat zetten en al met zeker 3-0 voor hadden moeten staan.

In de 38e minuut was het eindelijk zover we kwamen gelijk. Er werd een overtreding begaan door een middenvelder van VEV67. Jannes pakte gedecideerd de bal en legde aan met een moeilijk te zien schot voor  de keep. Met een stuit zonder dat iemand de bal raakte verdween deze achter de keep tegen het witte net. Wat ons nog het meest verbaasde is dat Jannes de bal opeiste omdat hij al een tijdje behoorlijk last had van zijn lies maar niet wilde opgeven en al helemaal niet gewisseld wilde worden. Op karakter doorgaan en scoren. Gezegd mag worden dat hij in de 1e helft zeker “Man of the Match” was en dit beloond zag met een mooi doelpunt. Uiteraard maakten we ons aan de kant enige zorgen om Jannes zijn lies en hadden Scott als wissel al een poosje warmlopen.

In de 41e minuut werd een schot op doel in de 16 van Ward op een wonderlijke manier om zeep geholpen door hun keeper. In de 47e minuut was de laatste kans in het eerste bedrijf voor Ermin. Door een mooie actie op het middenveld kreeg Ermin de bal die een strakke voorzet gaf op Ward welke de kans  kreeg om met een voorsprong naar de kleedkamer te  gaan voor de thee. Helaas werd de  prachtig ingeschoten bal van Ward weggewerkt door de  verdediging van VEV67 en bleef het de stand 1-1 met rust.

Een grappig detail te vertellen is dat de scheids een aantal minuten  in de 1e helft in discussie ging met een aantal toeschouwers van VEV67. Bij navraag vond de scheids dat deze mensen te veel commentaar hadden op zijn leiding.

In de kleedkamer spraken we over de 1e helft en hoe we deze tegenstander moesten aanpakken om uiteindelijk met winst van het veld te gaan. We gingen het veld op nadat de scheids ons dit had verzocht maar niet voordat we met elkaar de handen op elkaar hadden gelegd en onze samenhorigheid hadden uitgesproken. Wie gaat er winnen vandaag,  ACTIEF schreeuwden we volmondig met zijn allen. Er was geen enkele twijfel.

De eerste minuten gebeurde er niet zo veel en waren er geen kansen voor beide teams. In de 8e minuut scoorde VEV67 vanuit een duidelijk buitenspel doelpunt. Gelukkig lette de voortreffelijk presterende grensrechter Stein Westerhof goed op en vlagde na een seconde bedenktijd gedecideerd voor buitenspel. De scheids volgde het advies van zijn assistent zonder twijfel op en keurde het doelpunt terecht af. Zoals verwacht waren onze  gasten het hier niet mee eens maar bood  dit geen soelaas bij de scheids. Het bleef 1-1

In de 11e minuut scoort VEV67 vanuit een corner de 1-2. Ook hier waren  de gasten alerter dan dat wij dat waren. De bal kwam in het “niemandsland” in de 16 en scoren was niet moeilijk meer en Luuk was voor de 2e keer kansloos. We hadden het nakijken en stonden weer achter en konden opnieuw beginnen.

Actief toonde veerkracht. Onze mannen lieten het er niet bij zitten en voegde de daad bij het woord. Vanuit een corner welke werd genomen door Leon, hij legde de bal bij de 1e paal waaruit Ermin  deze achter de doelman schopte.

Vanaf dit moment kon het alle kanten op, maar in de 32e minuut waren het toch weer de gasten uit Leek die de beste kans op een doelpunt kregen. Een genomen vrije trap werd op fantastische wijze door Luuk weggewerkt en in de rebound schoot VEV67 gelukkig over de lat. We kwamen goed weg.

Onze “uber kakker” met haarband werd mede door een knie blessure gewisseld in de 33e minuut door Gerwin, welke op de linksback positie ging spelen. Hierdoor werd Bram, ook linksback op de rechter flank gepositioneerd waar hij ook prima uit de voeten kan.

Een handsbal in de 34e minuut, welke niet werd gezien door de scheids leverde op de rand van de 16 geen vrije trap op. Laat staan een strafschop. Uiteraard zagen wij dit anders maar helaas de scheids volgde zijn eigen weg.

In de 37e minuut werd de moegestreden middenvelder Leon, bedankt voor zijn diensten en werd vervangen door Max en in de 40e minuut werd de eveneens moegestreden Ward vervangen door Henri. De laatste, vaak gekozen als “man of the match” door zijn maten (kost wat maar heb je ook wat) bracht zeker nieuw energie in de wedstrijd.

De wedstrijd was nog lang niet afgelopen. We waren al bang dat de scheids zijn klokje defect was. Hij gaf geen teken van ophouden of affluiten. In de 47e minuut werd de nimmer vermoeibare Bjön gewisseld door Sydney die zijn positieve inbreng nog een aantal minuten kon tonen. In 51e keek de scheids nog maar es op zijn stopwatch en zag dat het mooi was geweest. Het laatste fluitsignaal was een feit en we konden met gemengde gevoelens naar de kleedkamer.

Samengevat kunnen we stellen dat 2-2 uiteindelijk een terechte uitslag is over de gehele wedstrijd genomen. Maar het gevoel blijft wel hangen dat we het in het eerste kwart hebben laten liggen.

Wel wil ik een compliment aan ons hele team maken dat we veerkracht hebben getoond en tot 2 keer toe een achterstand hebben weggewerkt.

Komende zaterdag 14 oktober spelen we de uitwedstrijd tegen Helpman. Aanvang 14:00 uur op Sportpark Esserberg Rijksstraatweg 14 Haren. Het wordt mooi weer en het zou mooi zijn als velen onze jongens komen aanmoedigen. Tot zaterdag!