Actief A1 vol aan de bak in spannende thuiswedstrijd tegen GVAV-Rapiditas.

Teamfoto A1 JO19-1 Teamfoto A1 JO19-1

Na een discutabel verloren wedstrijd vorige week 23 september uit tegen de koploper Winsum, moesten we laten zien wat we waard waren in Hoofdklasse N.

Onze sympathieke gasten, GVAV-Rapiditas uit Groningen hadden hun eerste wedstrijd in de competitie gewonnen. We wisten wat we moesten doen om aansluiting te houden.

We misten onze verdediger Floris Tol in verband met andere verplichtingen. Reinier Hagenauw nam de honneurs waar naast onze aanvoerder Rob Boerema. Dit volgens afspraak voor 1 helft.

De goed leidende arbiter blies iets  na kwart over twee op zijn fluit om de wedstrijd te laten aanvangen. Zoals bekend zijn de gasten uit Groningen technisch vaardig net zoals wij dat zijn. Het zou dus een spannende wedstrijd gaan worden.

Wij speelden een prima pot en gaven weinig kansen weg. En de kansen die er waren voor de gasten werden gepareerd door Luuk onze keeper. Maar omdat wij ook niet konden scoren bleef het tot de thee 0-0. Dit was voor ons erg teleurstellend. We hadden zeker meerdere kansen in de eerste helft gecreëerd om te scoren maar onze spitsen Jannes die de bal aan de verkeerde kant van de paal schopte, Scott die een paar strakke voorzetten gaf en Ermin die 2 strakke kopballen over de lat zag verdwijnen, kregen de bal zoals gezegd niet achter de keeper van onze tegenstander.  Maarten onze rechtsback, met haarband, kwam veelvuldig naar voren en gaf mooie voorzetten. Bram onze linksback raasde ook langs de lijn over het kalk naar voren nadat hij zijn man had uitgespeeld of in positie werd gebracht door zijn medespelers. Maar ook die ballen werden niet tegen het net gewerkt. Zo waren er ook nog kansen voor onze middenvelders Leon, Bjön en Max maar helaas nog zonder resultaat. De gasten rouleerden er lustig op los in een 4-3-3 of 4-4-2 opstelling waarbij de spitsen onderling ook van posities wisselden. Hier hadden wij in het eerste bedrijf enige moeite mee waardoor onze middenvelders vele meters moeste afleggen op het kunstgras. Hier moesten we in de rust een antwoord op vinden.

Na de thee waren we met goede moed en getergd weer aangetreden voor het tweede bedrijf en waren de taken duidelijk voor  een ieder. Met onze inspiraties was niets mis en we wilden hoe dan ook winnen. We bedankten Reinier voor zijn goede verdedigende inbreng in de eerste helft en moesten schuiven in de verdediging. Hierop werd Bram onze vaste linksback naast de prima verdedigende Rob geposteerd als centraal verdedigend duo voor de keeper Luuk. Gerwin werd ingezet als linksback op de voor hem bekende positie. Ook werden na rust Ward en Max ingezet. We moesten de matige eerste helft snel vergeten en laten zien waar we toe in staat zijn.

We speelden met overtuiging en creëerden diverse kansen. Maar helaas nog geen doelpunten. Aan de kant waren we er van overtuigd dat een doelpunt niet kon uitblijven. GVAV kreeg uiteraard ook een aantal kansen. Maar door prima ingrijpen van Luuk onze keeper en goed verdedigen van ons centraal duo hielden we de nul.

In de79e minuut was het eindelijk zover. Na een onnavolgbare actie voor onze tegenstander van Ward, hij passeerde  op de achterlijn een tweetal verdedigers, zette Tom in een mooie  positie waaruit deze de 1-0 op het scorebord zette.

Het ijs was gebroken en GVAV-Rapiditas moest nu komen waardoor er normaal gesproken meer kansen komen voor ons. De tegenstander begon meer druk te zetten maar kreeg onvoldoende grip op ons middenveld door de onvermoeibare Bjön die maar bleef jagen onder aanvoering van de prima spelende Leon. Door onze trainingsarbeid waren wij conditioneel de betere en dat zag je terug in deze wedstrijd.

In de 86e minuut kwamen we op 2-0 door  een mooie voorzet van Leon. Ook hier wist Tom wel raad mee en gaf de keeper het nakijken. De wedstrijd was gespeeld maar daar dachten onze gasten iets anders over. In de laatste minuut scoorden zij vanuit de corner en een ouderwetse scrimitsch voor het doel de 2-1. Het was te laat voor onze tegenstander om het aansluitingsdoelpunt te vieren. De scheids floot af en de 2-1 winst was een feit.

Het verlies tegen de koploper in de eerste speelronde was rechtgezet en met een glimlach om ieders gezicht vierden we de terechte overwinning.

7 oktober om 14:00 uur is de thuiswedstrijd tegen het boven ons staande VEV 67 Leek. Wij verwelkomen u allen om onze jongens aan te moedigen.

Groet Hessel

Laatst aangepast op 23 oktober 2017

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90