JO19-1 op dreef in beker

Zaterdag 16 september trad ons A1 elftal aan tegen V.V. Niekerk A1. Het was een ongelijke strijd. 9-1 winst voor ons was zeker niet geflatteerd.

We vertrokken zeer gemotiveerd om tien uur vanuit Eelde. De wedstrijd begon om kwart voor twaalf. We waren dus ruim op tijd in Niekerk en zoals Henk zegt, alles begint met een goede voorbereiding.

De eerste 10 minuten was het lastig spelen tegen een mindere tegenstander. We speelden niet ons eigen spel en hadden moeite met de lange bal van Niekerk op het allernieuwste soort kunstgras. Uiteindelijk was de ban gebroken en scoorden we ons eerste doelpunt.  De posities bij ons werden beter bezet en we vonden elkaar makkelijker. Het kon ook niet lang uitblijven en de 2-0 was een feit. Dat gaf vertrouwen en we wilden en moesten meer scoren. Na een onterecht afgekeurd doelpunt werd het al snel 0-3,  en het 4e, 5e  6e doelpunt vielen dan ook uit mooie aanvallen van onze kant. We hadden wel wat moeite met de scheids en de grensrechter van Niekerk. Zoals van te voren gemeld aan onze spelers accepteert deze scheids geen enkel commentaar en schroomt niet bij de minste of geringste opmerking, iemand met rood van het veld te sturen. Het duurde dan ook niet lang dat er 2 spelers van ons op het matje moesten komen bij de scheids. Gelukkig, geen kaart. We gingen aan de thee met een mooie 0-6 voorsprong.

In de rust hebben we nog eens de puntjes op de i gezet, we moesten blijven voetballen en de bal laag en strak inpassen, kort erop zitten en geconcentreerd blijven. Als we het goed zouden uitspelen was een grote uitslag zeker mogelijk. We hadden inclusief keeper 4 wissels en iedereen zou spelen.

De tweede helft was er  één van vele kansen, gemiste kansen wel te verstaan. Door een mooie aanval kwamen we al snel op 0-7. Door onoplettendheid en niet goed verdedigen kon Niekerk de 1-7 maken. De concentratie van ons was even weg en je zag gelijk wat er gebeurt. We waren weer wakker geschut.

De backs kwamen veelvuldig  naar voren en gaven de ene na de ander voorzet. Het was een wonder dat er niet meer dan 3 doelpunten gescoord werden in het tweede bedrijf, waarvan 1 strafschop door een handsbal van Niekerk. De stand van 1-9 was bereikt en er zou niet meer gescoord worden. We kregen nog wel kansen maar benutten ze niet meer. Mogelijkheid voor dubbele cijfers waren er zeker, maar kregen het niet meer voor elkaar. Uiteindelijk kunnen we zeer tevreden zijn met deze mooie uitslag en zijn 1e geworden in de beker - poule en gaan door naar de volgende ronde.

Zeker is dat we een goed team hebben wat tot veel in staat zal zijn,  maar we moeten wel ons hoofd erbij houden en ons eigen spel blijven spelen, dan kunnen we nog leuke dingen laten zien dit seizoen.

De spelers welke gespeeld hebben afgelopen zaterdag waren: Luuk Wissink, Sander ter Wal, Maarten van Nijf, Rob Boerema, Sydney Gosselaar, Bram Sternsdorff, Max van deer Werff, Leon Buiter, Bjorn Snijder, Henrie Hermeling, Tom Smid, Jannes Boer, Ermin Imelman, Ward Hanekamp, Scott Heijkens. Overige A1 spelers: Gerwin Koops, Floris Tol, Bram Strikwerda,

Zaterdag 23 september as spelen we onze eerste competitie wedstrijd uit tegen Winsum.

 

Laatst aangepast op 23 oktober 2017
Media & Communicatie

Verantwoordelijk voor het creëren, bewaken en beheren van de communicatie-platformen waarop VV Actief zich uit.

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90