Trainingsaanpak seizoen 2020-2021

Beste ouder(s)/verzorger(s) en spelers,

Graag informeren wij jullie alvast over de trainingen van de onderbouw Jeugd voor komend seizoen.

Mini’s & JO7
Het komende seizoen wordt de training voor deze groep wederom verzorgd op woensdag door Marcel Spanjer. Gezien de grootte van de groep krijgt hij daarbij ondersteuning van een trainer.

JO8 t/m JO12
Naar aanleiding van alle signalen en feedback van ouders, trainers en leiders gedurende o.a. het afgelopen seizoen, hebben we enkele wijzigingen aangebracht in de opzet en uitvoering van de trainingen voor deze leeftijdsgroepen.

We zijn ontzettend blij dat wij voor deze groep Henk Veenhof en Chris van Vreeswijk als hoofdtrainer hebben kunnen aanstellen. Daarnaast krijgen alle teams een eigen trainer. De trainers worden gevormd uit de cursisten van de KNVB Pupillen opleiding die bij Actief loopt, andere vrijwilligers/ouders, oudere jeugdteamleden en/of stagiaires van Sport & Beweging.

Henk en Chris gaan invulling geven, aan het ‘opleidingen beleid’ van de vereniging. Dit houdt in, dat zij supervisie voeren, coachen en begeleiding geven aan de trainers en leiders van de teams in deze leeftijdscategorie. De trainingen worden voorbereid door Henk en Chris en tevens zullen zij zo nu en dan aansluiten bij de wedstrijden om zowel de trainer als de leider te begeleiden in hun rol.

Om ze hier maximaal in te faciliteren zullen zij zelf géén teams meer gaan trainen. Door voor deze aanpak te kiezen is een belangrijke stap genomen om voor deze groep jeugd kwalitatief gelijkwaardige trainingen te kunnen aanbieden.

Start trainingen
Update -> De Circuit training start op vrijdag 21 augustus / De 1-wekelijkse teamtrainingen starten in de week erna (afhankelijk van de trainingsdag maandag 24 of woensdag 26 augustus).
Zie ook het inmiddels gepubliceerde trainingsoverzicht


Trainingstijden*

Training

Dag

Groep

Hoofdtrainer

Tijdstip

Mini’s

Woensdag

Mini’s

Marcel Spanjer

15.00 – 16.00

Team

Woensdag

JO7

Marcel Spanjer

16.00 – 17.00

Team

Woensdag

JO8

Henk Veenhof/Chris van Vreeswijk

16.00 – 17.00

Team

Woensdag

JO9-2/3/4/5

Henk Veenhof/Chris van Vreeswijk

16.00 – 17.00

Team

Woensdag

JO9-1**

Henk Veenhof/Chris van Vreeswijk

17.00 – 18.00

Team

Woensdag

JO10-1/2/4/

Henk Veenhof/Chris van Vreeswijk

17.00 – 18.00

Team

Maandag

JO10-3**

Henk Veenhof/Chris van Vreeswijk

17.00 – 18.00

Team

Woensdag

JO11 en JO12

Henk Veenhof/Chris van Vreeswijk

18.00 – 19.00

Circuit

Vrijdag

JO8 t/m JO9

Henk Veenhof

16.15 – 17.15

Circuit

Vrijdag

JO10 t/m JO12

Henk Veenhof

17.15 – 18.15

* een volledig overzicht met veldindeling en vermelding van trainers volgt zodra gereed.

**i.v.m. beschikbaarheid trainers die we graag behouden, is er voor 2 groepen een afwijkend tijdstip/dag.

 

Wijziging opzet
Per komend seizoen hanteert de KNVB een andere opzet voor JO8 t/m JO12.
Er worden geen bekercompetities meer gespeeld en de te spelen wedstrijden worden in vier blokken opgedeeld. Er zal dus meer ruimte zijn om tijdig waar nodig opnieuw naar (klasse)indeling te kijken. Zie ook de infographic van de KNVB.

Gezamenlijke seizoen aftrap & POD
Door de Corona maatregelen hebben we het POD Positief Coachen Traject helaas moeten pauzeren. Dit gaan we komend seizoen vanaf de start van het seizoen weer opstarten. We organiseren een gezamenlijke aftrap op zaterdag 22 augustus voor de onderbouw Jeugd voor en met alle trainers, coaches, leiders en leeftijdscoördinatoren. Deze sessie is bedoeld om iedereen van start te kunnen laten gaan met dezelfde informatie, wat te doen, weet waar wat te vinden, wie te benaderen bij hulp. Zet 22 augustus hiervoor alvast in je agenda. Meer informatie volgt t.z.t.

Voor alle ouders van nieuwe leden zullen we zo spoedig mogelijk een informatie avond inplannen.

In het kader van POD (Positief coachen en club klimaat) zullen we ergens in september/oktober ook een bijeenkomst organiseren voor alle ouders.

Wij kijken met veel vertrouwen en energie uit naar een mooi nieuw seizoen. Uiteraard kan het zijn dat door impact van Corona maatregelen we niet zoals gepland van start kunnen gaan. Daarvan houden we jullie dan uiteraard op de hoogte.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de Technische Commissie Jeugd.

Via e-mail op en via telefoon op +31 (0)6 55757363 (Janny Westers).

Laatst aangepast op 28 augustus 2020
Meer in deze categorie: « Overzicht teams

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90