• Spelregels

  Met ruim 1,2 miljoen leden en ongeveer 33.000 wedstrijden per week is voetbal de meest populaire sport van ons land. Allemaal genieten we van deze mooie sport. Hiervoor zijn er wel bepaalde afspraken nodig waar we ons aan moeten houden. Regels zijn een essentieel onderdeel van de sport. Dankzij duidelijke regels verloopt een voetbalwedstrijd sportiever, en dus leuker.

  De officiële spelregels vind je op de KNVB website. Als speler, trainer-coach, ouder of toeschouwers hoef je niet het volledige spelregelboek te kennen.

  Per leeftijdscategorie is er ook een specifieke uitleg:

  Pupillen

  Junioren

 • Spelregelbewijs

  Ben je geboren in 2006, zorg dan dat je voor september 2023 je spelregelbewijs hebt gehaald! Vanaf 1 september heb je het spelregelbewijs nodig als je wedstrijden wilt spelen. Het spelregelbewijs maakt voetballers vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter.

  Uitgangspunt van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

  Meer informatie over het spelregelbewijs is te vinden in de informatie over het spelregelbewijs 

  Bewijs halen via Voetbalmasterz

  Op www.voetbalmasterz.nl is de info te vinden om in eerste instantie vijf oefenlevels te kunnen doorlopen, en uiteindelijk via de eindtoets het spelregelbewijs te halen. De oefenlevels kunnen zo vaak gemaakt worden als je wilt. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het spelregelbewijs gehaald.

  De toetsvragen zijn gericht op 20 spelsituaties. Uit onderzoek onder scheidsrechters en coaches is gebleken dat rond deze situaties de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel.