Terugblik theatervoorstelling "Dat Schiet Lekker Op Zo"

  • Gepubliceerd in Nieuws
Gisteravond bood de kantine het podium voor de voorstelling "Dat Schiet Lekker Op Zo" van stichting Positief Coachen.
In de voorstelling zien we Maarten, die het als vader en coach positiever probeert te doen. Want dat zou goed werken, heeft hij gehoord. Op weg naar betere prestaties, minder incidenten, minder kinderen die afhaken in de sport en meer plezier voor iedereen bij de club. De praktijk blijkt wat lastiger...
Met circa 300 jeugdleden, circa 60 trainers/leiders bij de jeugd (waaronder veel nieuwe) en ontelbaar veel (nieuwe) ouders had de zaal vol kunnen zitten.
Nu zaten er welgeteld 23 aanwezigen, exclusief bestuursleden.

De sfeer was er echter niet minder om. Dankzij de zeer enthousiaste acteurs & fantastische improvisatie van de gastacteurs uit de zaal was het een gezellige avond. Op ludieke wijze werd herkenbaar, hilarisch, spiegelend en met een knipoog het positief coachen en clubcultuur neergezet. Regelmatig was er gelach te horen, werden tenen gekromd en hoorde je soms een ietwat ongemakkelijke oh ja en oeps. Uit de reacties achteraf kwam de herkenning veelal terug. Veel positieve feedback en dat geeft weer positieve vibes.

Tegelijk kan met zo'n opkomst zo'n avond helemaal niet georganiseerd worden, de baten wegen simpelweg niet op tegen de lasten. Het was simpelweg een bedroevende opkomst.
De toegang was nu gratis, subsidie is er vanuit NOC*NSF. VV Actief krijgt bij zo'n lage opkomst de voorstelling echter niet nogmaals en dan komen we uit op het niet meer kunnen aanbieden van dit soort evenementen.

Naast dat zo'n avond bijwonen een mooi moment kan zijn om elkaar wat beter te leren kennen & lol te hebben, zit er vanuit de club uiteraard ook een gedachte achter. 
Als vereniging zijn wij Ambassadeur van het Positief Coachen en POD Sport. Hiermee willen we bijdragen aan het echt plezier kunnen hebben in de sport voor iedereen. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Wij helpen graag het Positief Coachen in de praktijk toe te passen door o.a. bewustwording te helpen creëren t.a.v. de impact van je eigen gedrag.

Terugblikken doen we niet vanuit het negatieve. We hebben weer een start gemaakt i.h.k.v. positieve clubcultuur en positief coachen! En er staan ook meer activiteiten in het vooruitzicht.
Deze activiteiten zijn op de kalender beland n.a.v. door onze leden aangegeven behoeften. Qua toekomstige activiteiten gaan we peilen hoe die behoefte en verwachte opkomst nu is. De uitkomst daarvan bepaald of iets ook daadwerkelijk georganiseerd gaat worden.

Ook hierin zijn we Samen Actief. 
Lees meer...

Wij steunen de campagne #tegenKK

Wij steunen de campagne tegen het schelden met kanker #TegenKK.

In navolging van de #TegenKK campagne door KWF met bekende Youtubers is onlangs een nieuwe campagne van start gegaan. #TegenKK richt zich op het tegengaan van schelden met het woord kanker. KWF heeft de krachten gebundeld met Bundled uit Groningen. Bundled vertegenwoordigt professionele e-sporters en voetballers wereldwijd en ontwikkelde een speciaal tenue met #TegenKK erop in FIFA21. Vanaf 29 juni jl. kunnen gamers van FIFA21 hun speler in het #TegenKK shirt laten spelen met deze duidelijke boodschap op hun borst. Naast aandacht in FIFA21 wil #TegenKK ook in de offline wereld schelden met het woord kanker tegengaan. Amateurverenigingen worden aangespoord om met een speciale #TegenKK mouwbadge op het shirt te spelen. De badge is ontwikkeld in samenwerking met kledingfabrikant Jako.

In de aanloop naar de livegang hebben een aantal van onze jeugdspelers als model gefungeerd. Op ons Sportpark is foto- en videomateriaal vastgelegd wat gebruikt wordt in de campagne. Wie weet zijn onze jeugdspelers al herkend in bepaalde social media / tv berichten

Het doel van deze actie sluit volledig aan bij ons POD traject. Vanuit die insteek hebben wij ook onze medewerking verleend. Ondertussen zijn we hier al een stap verder in gegaan. Wij kunnen nl. met elkaar nog meer doen als VV Actief om een positief sport club klimaat te bieden. En zeer zeker schelden tegen te gaan. Daarover brengen wij op heel korte termijn meer positief nieuws.  

Lees meer...

POD Sport gaat door

  • Gepubliceerd in Nieuws
Corona Positief?

Ja er zijn zeker ook positieve zaken.
Zoals hoe er door de jeugd elke week toch nog gespeeld wordt op ons Sportpark.
Hoe trainers en leiders elkaar (beter) leren kennen, van elkaar leren. Kinderen de ruimte hebben om zichzelf te herontdekken. Plezier voorop staat en er vanaf straalt.

Vanuit ons opgestarte POD traject mochten Anne Prins (SportDrenthe) en Bastiaan de Bruyn (Buurt Sportcoach) dit afgelopen zaterdag ook ervaren als gast op ons Sportpark.
Puntjes van aandacht? Ja die zijn er ook. Daar gaan we verder mee aan de slag! Want ook nu staat POD binnen Actief niet stil.
De voorgenomen sessies met onze trainers, leiders en ouders kunnen we hopelijk begin 2021 alsnog laten plaatsvinden. Ondertussen gaan we gewoon door met wat wel mogelijk is. 

SportDrenthe helpt om positief gedrag bij kinderen te stimuleren en dat gewenste positieve klimaat binnen de vereniging te realiseren door Positief Opgroeien in de Drentse Sportvereniging, ofwel POD Sport.
Zie voor meer informatie over POD Sport; https://sportdrenthe.nl/aanbod/pod-sport/

Samen zijn we VV Actief!
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90