Haalt VV Actief het 100-jarig bestaan?

  • Laatst aangepast op 06 juni 2023

Onze vereniging dankt het bestaan aan vrijwilligers. Zonder hen gebeurt er niets. Recent in het nieuws zijn al diverse voorbeelden van verenigingen in moeilijkheden. Ne VV Emmen geeft ook Asser Boys aan te twijfelen aan het voortbestaan.

Ook binnen Actief stappelen de frustraties zich op. Hoe nu verder? Hoe kijk jij als lid naar de toekomst van Actief en je eigen inzet hiervoor?

Uitnodiging Algemene ledenvergadering

Op 12 juni 2023 staat er weer een Algemene Ledenvergadering (ALV) gepland waarin we vooruit gaan kijken naar komend seizoen.

Alle leden zijn van harte uitgenodigd om deze bij te wonen en mee te beslissen.

Mocht je nog punten willen toevoegen laat het dan weten via .
De inloop is vanaf 19:30 en de vergadering start om 20:00.

Klik hier voor de volledige uitnodiging voor alle (ouders van) onze leden.

Lees meer...

Status & proces van Indeling S23/24

  • Laatst aangepast op 30 november -0001

Status & proces van indeling Seizoen 23/24

Beste (ouders van) Jeugdspelers,

Zoals gebruikelijk zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen.

Als Vereniging vinden wij het belangrijk dat zowel de spelers als de ouders weten hoe wij dit doen en wat de planning is.

Het proces om tot een nieuwe indeling te komen vindt plaats door middel van gesprekken, inventarisaties, selecties & inzichtelijk krijgen van voorkeuren & wensen.

Het Jeugd indelingsbeleid dat VV Actief hanteert is op onze site beschikbaar.

De status op dit moment is dat er in alle teams is geïnventariseerd of we ook in het nieuwe seizoen de spelers als lid mogen beschouwen. Daarnaast zijn er in alle leeftijdscategorieën met en tussen (hoofd)trainers / leeftijdscoördinatoren / leiders overleggen om te komen tot de beschikbare aantallen, te kunnen vormen teams, reeds bekende sociale wensen, voorkeuren, informatie m.b.t. spelers die in aanmerking komen voor een andere positionering. Al deze informatie brengt de mogelijke scenario’s & knelpunten naar voren waar wij met elkaar mee aan de slag zijn.

Het kan zo zijn dat aan een speler gevraagd wordt of deze ergens voor openstaat, of al eens in een ander team mee traint. Dit is noodzakelijk om tot een zo goed mogelijke indeling te komen. Het zegt nog niks over definitieve indeling voor het komende seizoen.

Wij verwachten in de komende weken de indeling verder te kunnen vormgeven en deze rond 27 mei te kunnen publiceren op onze website. Uiteraard zijn individuele wijzigingen al voor de publicatie met de betrokkenen besproken.

Het indelen is een zorgvuldig proces. Voor de uiteindelijke mogelijkheden zijn de beschikbare aantallen spelers van invloed. De ervaring leert dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken, maar dat een positieve houding door een ieder maakt dat elk team en elke speler, ongeacht in welk team hij of zij is ingedeeld, een succesvol en plezierig voetbalseizoen kan beleven. Wij gaan hier uiterst zorgvuldig mee om en willen transparant zijn. Mocht het zo zijn dat hier een andere beleving bij is dan vragen wij om dit aan ons kenbaar te maken via .

Ook het trainers / leiders plaatje voor komend seizoen is onder handen. We zijn heel blij te kunnen melden dat wij velen ook volgend jaar weer mogen noteren. Er zijn echter ook vacatures hierin te vullen. Onze vereniging laat een mooie groei zien in met name de jeugd, om alle jeugdspelers echter ook de kwalitatief gelijkwaardige trainingen te kunnen bieden hebben we nog weer meer mensen nodig.

Laat vooral van je horen als je wilt weten wat hierin de mogelijkheden zijn.

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Sportieve groet namens TC & Jeugd

Dennis Melcherts & Janny Westers

Lees meer...

Contributieverhoging

  • Laatst aangepast op 30 november -0001

In de ALV van november was aangekondigd dat de vergoeding aan de Stichting verhoogd moest worden vanwege de gestegen energielasten. Tijdens de ingelaste ALV in februari is de verhoging van €3,- per maand vanaf 1 januari ter stemming gebracht en met een meerderheid aangenomen.

Vanwege de onzekerheid wordt deze als toeslag voor energie gezien die hopelijk op termijn weer kan komen te vervallen. 

In de incasso van deze maand is naast de reguliere contributie de energietoeslag van januari en februari in rekening gebracht.

Zoals tijdens de ALV is aangegeven kun je contact opnemen met één van de bestuursleden mocht de verhoging financieel vervelend voor jou uitpakken. 

Lees meer...

Opbrengst Benefiet toernooi

  • Laatst aangepast op 30 november -0001

Afgelopen vrijdag was er bij VV Actief een benefiet toernooi t.b.v. Giro 555 – Aardbeving Syrië en Turkije. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Leden, vriendjes-vriendinnetjes en kinderen woonachtig in het AZC waren van harte welkom om deel te nemen.
Tegen een inschrijfbedrag van 1,= Euro of zoveel meer als je wenste te doneren. Er deden maar liefst meer dan 140 kinderen aan mee.

De kinderen werden verrast door Groby, de mascotte van Fc Groningen. Er was een springkussen beschikbaar gesteld door het AZC. Medailles voor alle kinderen door het Jeugd Sport & Cultuur Fonds. Van Fc Groningen zijn 9 “word groter ballen” (overgenomen door een weldoener die de opbrengst heeft gedoneerd) verloot onder de deelnemende kinderen. Koffie en thee werd aangeboden tijdens het toernooi door een andere weldoener. In de kantine waren ook heerlijke eigengemaakte en beschikbaar gestelde bak creaties koop. Verlotingen van items van Sportrade (lidmaatschap voor 3 maanden met extra’s) en van Sport Tynaarlo (een klim clinic in Vries). EHBO Eelde was belangeloos aanwezig & heeft ook een heel hartverwarmende donatie gegeven. In een heel korte tijd hebben wij dit met elkaar kunnen organiseren. De opbrengst was maar liefst 2622,70 Euro!!

Het was een evenement vol activiteit, vol geluid. Wij werden ook wel stil van al die hartverwarmende (re)acties.
Alle deelnemers, belangstellenden, partners en de ruim 30 vrijwilligers op de dag zelf, BEDANKT! Wat een verbinding.

Ben je benieuwd naar een weergave van het toernooi? Neem dan een kijkje op Instagram of Facebook.


#SamenzijnwijVVActief!

Lees meer...

Begrotingstekort en beschuldigingen

  • Laatst aangepast op 30 november -0001

Over vorig seizoen hebben we tijdens de ALV een negatief resultaat laten zien. Met de aanwezige leden is daar ruim over gesproken en ideeën uitgewisseld.

In de tussentijd zijn we doorgegaan met ons onderzoek. Een aantal oorzaken van de afwijking wat betreft het resultaat op de kantine zijn te verklaren door:

- Prijsstijgingen:
  In korte tijd zijn de prijzen snel gestegen. waardoor de totale inkopen hoger zijn geweest en de omzet lager dan verwacht.
- Niet geregistreerde breuk:
  Vanwege de Corona-periodes moesten inkopen (voedsel) weggegooid worden en is administratief mogelijk niet vastgelegd

Vanuit het bestuur is aangegeven dat we nog niet de vinger op de oorzaken konden leggen en dat we nog op onderzoek uit zijn. We hadden voor de ALV al maatregelen bedacht en die zijn deels al in uitvoering gebracht. We brengen jullie op de hoogte van de uitkomsten zodra wij deze inzichtelijk hebben.

Momenteel worden beschuldigingen geuit naar de kantine-vrijwilligers en zelfs aan het adres van specifieke personen. Dit vinden wij als bestuur een zeer kwalijke zaak. Smaad en laster verspreiden doe je niet, schaad je personen mee en is ook nog eens strafbaar.

Het past niet in onze club om ongegronde beschuldigingen te uitten en helemaal niet wanneer je geen of beperkt informatie hebt. Dit is niet in lijn met onze kernwaarden.

Het bestuur is samen met de kantinegroep verder aan het kijken naar de oorzaken. Zodra wij meer informatie hebben zullen we dit met jullie delen.

Lees meer...

Benefiet toernooi door de onderbouw tgv GIRO 555

  • Laatst aangepast op 09 februari 2023

Op vrijdag 17 februari wordt er bij en door VV Actief een Benefiet toernooi georganiseerd.

Doel is het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije via Giro 555.

Jeugdleden van JO7 t/m JO12 (onderbouw), hun vriendjes en vriendinnetjes en kinderen van het AZC zijn welkom om deel te nemen aan dit toernooi.

Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/1z4D3Nqwvrafo5rv9

Deelname is mogelijk vanaf 1 euro, meer doneren mag natuurlijk altijd.

Ook als belangstellende ouder(s), grooutouder(s), buren, etc ben je natuurlijk van harte welkom.

De kantine is geopend.

Laten we er met en voor elkaar, door te voetballen, een moment van verbinding, plezier & samen sterk van maken.

Met hopelijk een hele goede opbrengst t.g.v. GIRO 555.

#samenzijnweVVActief

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90