Blessure preventie & Fitte tieners

29705e7c79d0a961a50f0fd489d4905a MDe jeugd van tegenwoordig is steeds minder vaak buiten aan het spelen, waardoor zij minder motorische vaardigheden aanleren in vergelijking met de generatie hiervoor. Door te klimmen en te klauteren en door te vallen en weer op te staan, leren de kinderen motorische vaardigheden waar zij op de sportvelden, maar ook in het dagelijks leven, profijt van hebben. Daarbij komt ook dat kinderen, zeker vanaf twaalf jaar, een groeispurten ervaren, welke lichamelijke klachten met zich mee kan brengen. Tezamen kan dit ervoor zorgen dat de kinderen minder belastbaar worden, wat kan resulteren in blessures. Dit wil V.V. Actief natuurlijk voorkomen, waardoor er in samenwerking met Fysiotherapie Willems het programma "Blessure preventie & Fitte tieners” is opgezet.

Via het Sport Akkoord van de gemeente Tynaarlo hebben we de mogelijkheid gekregen om dit traject ook daadwerkelijk in uitvoering te brengen.

Zoals de naam al duidelijk maakt is het voorkomen van blessures één van de prioriteiten, maar juist ook het vergroten van de belastbaarheid van de leden van V.V. Actief is een aandachtspunt binnen de dit programma. Hierdoor zouden zij niet alleen op het veld, maar ook naast het veld kunnen profiteren van een betere lichamelijke gesteldheid, wat indirect ook een bijdrage kan leveren aan plezier en het niveau op de velden.

Aangezien de jeugd dus minder breed motorisch ontwikkeld is, wil V.V. Actief ervoor zorgen dat de kinderen deze vaardigheden ontwikkelen op de voetbalvelden. Dit hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn en kan op verschillende manieren worden toegepast in de voetbaltrainingen. Zowel in de warming-up of bij pass & trap- en afwerkvormen kunnen er talloze oefeningen worden bedacht om deze vaardigheden te verbeteren. Trainers worden ondersteund bij het vergroten van de bewustwording en krijgen praktische tips aangereikt om de aandacht op blessurepreventie te behouden. Daarnaast is het zaak dat de warming-up voor wedstrijden ook van een goede kwaliteit is, aangezien spelers juist in wedstrijden alles willen geven, waardoor de kans op blessures vergroot wordt.

Er zijn verschillende vormen van warming-up voor zowel trainingen en wedstrijden, maar ook do’s & don’ts met betrekking op trainingen, welke de trainers en leiders kunnen toepassen voor het team.

Indien er vragen zijn omtrent dit thema, dan kan er contact worden opgenomen met Ruben Eilander (06 27846963) of per mail

Voor overige vragen kun je terecht bij de volgende personen.

Technische zaken

  • Dennis Melcherts ()

Jeugdzaken

  • Janny Westers/Josefien Stenvers
  • 06-55757363

Laatst aangepast op 04 mei 2022
Technische Commissie

E-mailadres
Meer in deze categorie: Blessure en dan....? »

Locatie

Sportpark VV Actief
Burg. J.G. Legroweg 30
9761 TC EELDE
Tel: 050 - 309 18 90